La simularea primei probe de bacalaureat, prezență de 99%

Simularea probei scrise la limba și literatura română de la bacalaureat s-a desfășurat ieri fără probleme deosebite în unitățile de învățământ liceal din județ, fiind prezenți circa 99% dintre elevii de clasa a XII-a, a informat Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
 

Potrivit datelor oferite de insp. Laura Hacman, purtătoarea de cuvânt a instituției, au fost prezenți, la prima probă, 6493 din totalul de 6535 elevi aflați în ultima clasă de liceu. Reamintim că simularea acestui examen se desfășoară conform unei metodologii elaborate la nivelul IȘI Suceava, cu subiecte realizate de un grup de lucru alcătuit din membri ai consiliilor consultative și profesori metodiști, elevii fiind supravegheați cu camere de luat vederi. Notele vor fi trecute în catalog. Simularea nu este chiar sută la sută aidoma cu examenul propriu-zis, în ce privește severitatea desfășurării, fiind un singur profesor supraveghetor la clasă, de la alte discipline decât cea la care se dă proba, iar elevii sunt dispuși tot câte doi în bănci, ca la orele obișnuite. Urmează, în zilele de 20 și 22 februarie, simularea la disciplinele matematică sau istorie și la materia la alegere, în funcție de specializarea elevilor. Reamintim, scopul acestei acțiuni este monitorizarea stadiului de pregătire a elevilor, evaluarea rezultatelor, respectiv creșterea promovabilității la examenul din vară. În perioada 13-17 mai se va desfășura a doua etapă a simulărilor pentru examenul de bacalaureat. Înscrierile la prima sesiune de bacalaureat 2013 sunt programate în perioada 27-31 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: