Pensii mai mari cu 4% pentru 163.624 pensionari din județul Suceava

163.624 pensionari din județul Suceava vor avea pensii mai mari cu 4%, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.
 

Potrivit sursei citate, actul normativ modifică și completează prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Ordonanța prevede că valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat. Astfel, odată cu promulgarea acestei legi, pensiile vor fi majorate cu 4%, iar punctul de pensie ajunge la 762 de lei. „Efortul bugetar pentru județul nostru, odată cu majorarea de 4% a pensiilor, va fi de aproximativ 4,15 milioane de lei lunar. Deși decretul a fost semnat marți, pensiile vor fi majorate cu începutul acestui an, iar pensionarii primesc deja diferențele pentru luna ianuarie” a declarat Florin Sinescu, prefectul județului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: