Pensionarii care au beneficiat de majorarea de 4% vor trebui să-și reconsidere cererile pentru ajutorul la încălzire

> Aceasta doar dacă respectiva creștere a pensiei duce la încadrarea într-un alt plafon și o altă compensare procentuală a contravalorii consumului de agent termic
 

Pensionarii care au beneficiat de majorarea cu 4% a pensiilor vor trebui să verifice dacă, după această creștere, nu au depășit plafonul pentru acordarea sprijinului bănesc pentru încălzire și nu au trecut, astfel, într-o altă tranșă de compensare procentuală a contravalorii consumului de agent termic. Șefa Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan, atrage atenția că, într-o asemenea situație, pensionarii, dar și alte categorii cărora le-au sporit veniturile, vor trebui să întocmească o nouă cerere și o altă declarație pe proprie răspundere. „Beneficiarii ajutoarelor la încălzire, acolo unde este cazul, având în vedere majorarea pensiilor începând cu luna ianuarie, trebuie să completeze o altă cerere și declarație pe proprie răspundere, dacă această majorare duce la încadrarea într-un alt plafon și o altă compensare procentuală. Aceasta deoarece venitul din luna februarie va fi luat în calcul la stabilirea ajutorului din luna martie”, a evidențiat Marchitan, menționând că, prin intermediul asociațiilor de proprietari, noile cereri trebuie să ajungă la Primărie până cel târziu pe 15 martie. Narcisa Marchitan atrage atenția că, din această lună, lucrătorii Direcției de Asistență Socială au trecut la efectuarea anchetelor sociale, astfel încât să fie depistate persoanele care au făcut declarații necorespunzătoare asupra veniturilor realizate. „Vrem să prevenim recuperarea, de la cei în cauză, a unor sume, probabil minore, din aceste nedeclarări ale veniturilor realizate de beneficiarii ajutoarelor de încălzire” a declarat directorul Narcisa Marchitan. Pentru sezonul rece 2012-2013, Direcția de Asistență Socială va efectua 3.500 de anchete sociale. Sprijinul financiar la încălzirea locuințelor se acordă inclusiv pentru luna martie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: