La Suceava

Diversitatea culturală, cetățenia activă și voluntariatul, dezbătute de tineri din 7 țări

Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava (AREAS) anunță că implementează proiectul „Diversity Bridge”, finanțat de Programul Tineret în Acțiune al Uniunii Europene.
 

Într-un comunicat de presă, președintele AREAS, Petru Vasile Gafiuc, transmite că „scopul principal al proiectului constă în organizarea de activități de tineret pentru un grup de 35 de tineri, care provin din statele UE și non-UE, pentru a încuraja înțelegerea reciprocă și pentru a facilita activitățile de comunicare și de voluntariat, înțelegerea diversității culturale, prin culturi diferite, pe care le vor întâlni în acest proiect”. AREAS Suceava face cunoscut că va desfășura activitățile schimbului din cadrul proiectul „Diversity Bridge” în perioada 12-21 februarie a.c., având parteneri din Italia, Turcia, R. Moldova, Ucraina și Serbia. Proiectul, explică Petru Vasile Gafiuc, „sprijină îndeplinirea obiectivelor generale, menționate în cadrul legal al Programului Tineret în Acțiune: promovarea cetățeniei active a tinerilor și a cetățeniei lor europene, în general, încurajarea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene în domeniul tineretului”. Obiective ce urmează a fi realizate prin activități desfășurate pe parcursul a 10 zile, folosindu-se „metode non-formale de educație, prin crearea unui grup de discuții comune și susținerea inițiativelor de viitoare proiecte – care vor constitui rezultatul atelierelor de lucru – urmând să ducă la noi parteneriate europene”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: