Străzile din cartierul Europa vor primi numele unor capitale europene

Primăria municipiului Suceava lansează o dezbatere publică pentru atribuirea de denumiri unor străzi din noile zone rezidențiale ale reședinței de județ. Astfel, în viitorul cartier al tinerilor, numit Europa, arterele în curs de amenajare ar urma să primească nume ale marilor capitale de pe bătrânul continent, cum ar fi Roma, Paris, Viena, Londra, Berlin și Madrid.
 

„Municipiul se dezvoltă și avem de atribuit denumiri pentru 6 străzi din cartierul Europa, pe care îl amenajăm pe Dealul Tătărași. Propunerea mea este ca acestea să se numească Roma, Paris, Viena, Londra, Berlin și Madrid, însă vom organiza dezbatere publică, să vedem care este părerea sucevenilor” a precizat edilul-șef Ion Lungu, menționând că, un rol important, îl are și Comisia pentru atribuirea de denumiri, de pe lângă Consiliul Județean. Alte 3 străzi, din zona iazurilor de agrement aflate în apropierea Casei de Oaspeți și preluate de municipalitate de la RAAPPS, ar urma să poarte numele de localități bucovinene cu rezonanță, precum Voroneț, Sucevița sau Moldovița. Variantă la concurență cu numele unor mari personalități, precum Constantin Brâncuși, Constantin Brâncoveanu sau Mircea cel Bătrân. Reamintim că pe 9 mai, anul trecut, de Ziua Europei, pe Dealul Tătărași, au primit loturi, de câte 300 de metri pătrați fiecare, 142 de tineri de maxim 35 de ani, care nu au avut vreodată sau nu dețineau la acel moment o locuință ori teren proprietate personală „pretabil” pentru ridicarea unei case. Primarul Ion Lungu și viceprimarul de la acea dată, Lucian Harșovschi, au fost cei care au ridicat plăcuța distinctivă cu denumirea viitorului cartier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: