De la miezul nopții de 3 spre 4 ianuarie

Parcările subterane nu mai pot fi folosite pe post de garaje

> Depășirea duratei de 12 ore de parcare gratuită este sancționată cu amenzi cuprinse între 50 și 1000 lei > „Principiul de parcare este: primul venit, primul parcat”, a pus în vedere primarul Ion Lungu, menționând că emiterea de abonamente nu este permisă de finanțatorii europeni
 

De la miezul nopții de 3 spre 4 ianuarie a intrat în vigoare Regulamentul de organizare și funcționare, în regim de gratuitate, a parcărilor din zona centrală a municipiului Suceava. Actul normativ fost aprobat în CL pe 22 noiembrie 2012, dată de la care, până ieri, în vederea acomodării, autoturismele au putut rămâne în subteran fără restricție de timp. Acest lucru a făcut ca noile parcări să fie transformate în garaje, atât de către cetățeni, cât și de firmele din preajmă. „Fac un apel de bun-simț la suceveni, cât și la unele firme, să-și ridice mașinile uitate în parcările subterane, pe care, în această perioadă, le-au folosit drept garaje. De la miezul nopții intră în vigoare Regulamentul aprobat în Consiliul Local care presupune parcurgerea unor etape obligatorii, precum ridicarea tichetului de la automatul de intrare în parcare și afișarea acestuia pe bordul mașinii. Trebuie spus foarte clar că perioada de staționare gratuită este de 12 ore, după care, pentru depășirea timpului regulamentar, se trece la aplicarea de amenzi”, a avertizat șeful executivului local. Astfel, depășirea (cu o oră și de peste 5 ore) duratei legale este sancționată contravențional cu amenzi cuprinse între 50 și 1000 lei. Cu amendă de 500-1000 lei este sancționată parcarea autovehiculului fără ridicarea tichetului de parcare, iar neexpunerea acestuia la loc vizibil, pe bord, este taxată cu 50-100 lei, la fel ca și în cazul ocupării locurilor speciale, destinate persoanelor cu handicap. Amenda pentru blocarea accesului în parcare este de 400 până la 500 lei, pentru distrugerea „parcometrului” aplicându-se o sancțiune de 500-1000 lei. Mulți dintre cei care se folosesc de noul obiectiv din centrul Sucevei au cerut primarului Ion Lungu introducerea unui sistem de abonamente pentru accesul la locurile de parcare, însă aflăm că acest lucru nu este posibil, întrucât contractul de finanțare a proiectului POR obligă beneficiarul ca – într-o perioadă de 5 ani – să nu utilizeze bunurile respective în scopul obținerii de venituri. „Principiul de parcare este: primul venit, primul parcat. În rest, se aplică întocmai regulamentul, iar organele de ordine au dispoziție să folosească toată autoritatea de care dispun pentru a face ordine în parcări”, a precizat primarul Ion Lungu. Primăria a comandat confecționarea și montarea de bariere la cele două guri de ieșire din parcările subterane, în așa fel încât polițiștii locali să-i poată ține sub control pe conducătorii auto care încalcă prevederile regulamentare. Totodată, numărul personalului de supraveghere și ordine a fost suplimentat, acesta fiind întărit cu patrule de lucrători ai Poliției Locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: