Județele Iași, Bacău, municipiul București, dar și Suceava combat împreună traficul ilegal de țigări din Ucraina !

> 92 de persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracțional organizat și contrabandă
 

În dimineața zilei de 27 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu polițiști ai Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani și procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, au efectuat 98 de percheziții, pe raza județelor Botoșani, Suceava, Iași, Bacău și în municipiul Botoșani, la domiciliile mai multor persoane suspectate că fac parte dintr-o rețea impresionantă de distribuție ilegală de țigarete de contrabandă, de proveniență Ucraina și Republica Moldova. La acțiune au mai participat și polițiști ai Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Bacău și București, ai inspectoratelor de poliție ale județelor Botoșani și Iași și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și au beneficiat de suportul tehnic și informativ al specialiștilor Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și D.G.I.P.I. Totodată acțiunea a fost sprijinită și de luptătorii inspectoratelor județeane de jandarmi Botoșani, Suceava și Bacău. „În urma cercetărilor efectuate, în perioada 2011 – 2012 au fost identificate cinci grupări infracționale, cu anumite conexiuni între ele, care au desfășurat în mod repetat, activități de introducere în țară, în mod ilegal, de cantități de țigări peste limita prevăzută de lege, activități de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare și vânzare a țigărilor de proveniență Ucraina și Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Țigaretele erau disimulate în caroseria mașinii sau în locașuri special amenajate atât de către o parte din membrii grupărilor, cât și de cetățeni ucraineni și moldoveni. După ce țigările erau preluate și transportate pe teritoriul României, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locații prestabilite, după care grupările infracționale, prin diverși membri au realizat distribuția acestora pe piața neagră, activitatea infracțională fiind planificată, conspirată și având un caracter de continuitate și o structură bine organizată, grupările infracționale organizate, obținând importante beneficii financiare în dauna bugetului de stat”. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2011 – 2012, grupările infracționale care au acționat pe raza județelor Botoșani, Iași, Bacău, Suceava și municipiul București au introdus în țară, prin sustragere de la controlul vamal, peste 360.000 pachete de țigări de proveniență Republica Moldova și Ucraina, de diferite mărci. În continuare, informează poliția, sunt cercetate 92 de persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: