Unul dintre „nașii” suceveni la Brașov cere 1 milion de euro daune morale

> Dumitru Balan, de 46 de ani, din Suceava, a fost dus la audieri, iar apoi reținut pentru 24 de ore în locul altui Dumitru Balan, tot șef de tren și tot din Suceava, susține apărătorul acestuia > „Nu a contat că acel Balan vizat de procurori e mai bătrân și mai gras, iar clientul meu e mai tânăr și slab. Ar fi de râs, zău, dacă n-ar fi de plâns!”, spune cu năduf avocatul sucevean Sorin Poenaru
 

Cei patru șefi de tren suceveni, angajați ai Regionalei Iași a CFR, conduși, marți dimineață, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru audieri, sunt în libertate. Acuzați, ca de altfel întreg lotul (31 de persoane), de luare de mită și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, împotriva lor, ca de altfel a tuturor nașilor din acest lot, nu s-a luat, ieri, nicio măsură coercitivă din partea judecătorilor de sub Tâmpa, propunerile procurorilor de arestare preventivă fiind respinse de instanța Tribunalului Brașov. Reamintim că asistați de apărător ales, Dumitru Balan, de 46 de ani, Sorin Cerviuc, de 44 de ani, Cornelia Lomerr, de 44 de ani, și Gavril Roată, de 45 de ani, toți din Suceava, nu au recunoscut niciuna dintre acuzații și nu au dat declarații anchetatorilor, care afirmă că dispun de dovezi incriminatoare constând în înregistrări audio/video, planșe foto și mărturii ale unui investigator sub acoperire. Lomerr, Balan și Cerviuc fuseseră reținuți marți pentru 24 de ore, împotriva lui Roată neluându-se această măsură de către procurori. Dumitru Balan, ne-a declarat avocatul Sorin Poenaru, este hotărât să dea statul român în judecată, la CEDO, și să ceară 1 milion de euro daune morale. El ar fi fost reținut dintr-o gravă eroare a magistraților acuzatori, la mijloc fiind vorba de o coincidență de nume. „Procurorii dispuneau de înregistrări și mărturii ale investigatorului sub acoperire pentru un alt șef de tren, pe care îl cheamă tot Dumitru Balan, care este tot din Suceava. Nu a contat asta, se vede treaba că așa erau setările domnilor procurori, clientul meu, absolut nevinovat, a fost luat la hurtă, împre-ună cu tot lotul, ca în anii ’50, când se mergea în instanță cu lotul, cu loturile de oameni. Doar pentru că se numește în buletin Dumitru Balan, a stat 24 de ore în pușcărie. Nu a constat că acel Balan vizat de procurori e mai bătrân și mai gras, iar clientul meu e mai tânăr și slab… Nu s-au uitat pe filme, pe planșele fotografice pe care le aveau? Ar fi de râs, zău, dacă n-ar fi de plâns! Felicit instanța brașoveană pentru că toți cei patru clienți ai mei sunt liberi, nici măcar cu obligarea de a nu părăsi localitatea, și felicit instanța încă o dată pentru că întreg lotul de șefi de tren, luat marți, la hurtă, e în libertate. Asta înseamnă că justiția a devenit predictibilă în sensul curat și bun al legii și numai al legii și nu în sensul în care se merge, din păcate, în anul 2012, în plină democrație. Judecătorii se bazează pe probe, iar justiția și răspunderea penală sunt individuale și nu de grup”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: