La sfârșitul lunii octombrie

Otto Hallabrin va primi titlul de cetățean de onoare al județului Suceava

Consiliul Județean Suceava a votat, vineri, în unanimitate, acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Suceava directorului Institutului Bukowina din Augsburg, Otto Hallabrin.
 

Titlul îi va fi înmânat la sfârșitul lunii octombrie, când Otto Hallabrin va veni la Suceava împreună cu președintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reinhart, a anunțat președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor. În expunerea de motive la proiectul de hotărâre ce a fost discutat, privind acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Suceava lui Otto Hallabrin, s-a arătat că directorul Institutului Bukowina din Augsburg este persoana care din 1997, de la încheierea protocolului de colaborare între județul Suceava și regiunea germană Schwaben, cu capitala la Augsburg, a gestionat întreaga problematică a cooperării dintre cele două regiuni. Totodată, în documentul citat se menționează că Hallabrin a participat activ la organizarea în 2001 a evenimentului „Revedere în Bucovina” la care au participat peste patru sute de germani ce au fost deportați din Bucovina în 1940. Totodată, Otto Hallabrin a susținut, timp de cinci ani, asigurarea finanțării pentru 120 de tineri bolnavi de diabet din județ, a sprijinit acordarea de ajutoare materiale centrelor de plasament și spitalelor de psihiatrie din județ și a contribuit la înlesnirea colaborării între instituții de învățământ din județul Suceava și din regiunea bavareză Schwaben. În document se mai arată că Otto Hallabrin acționează ca un “agent de turism” al județului Suceava și anual organizează cel puțin două excursii cu turiști din Germania care vizitează județul Suceava din dorința ca Bucovina să fie cunoscută. Otto Hallabrin a fost reprezentantul Consiliului Regional Schwaben în relația cu județul Suceava, iar în prezent este director al Institutului Bukowina din Augsburg. Primul cetățean de onoare al județului Suceava, ce a primit titlul în 2006, este politicianul bavarez Georg Simnacher, care a avut timp de 40 de ani diverse funcții de conducere în landul Bavaria și a fost pentru 29 de ani președinte al regiunii germane Schwaben. Printre cetățenii de onoare ai județului Suceava se mai află artista de muzică populară Sofia Vicoveanca, actorii Vladimir Găitan, Alexandru Arșinel, Florin Piersic, Margareta Labiș, sora poetului Nicolae Labiș, criticul literar Alex Ștefănescu, fotbalistul Dorin Goian sau fostul campion la lupte greco-romane Ștefan Rusu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: