„Târgul și-a atins obiectivele”

Târgul de Turism al Bucovinei, organizat în weekend în parcul central al municipiului Suceava, a avut rezultatul scontat, a declarat ieri președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.
 

El a arătat, într-o conferință de presă, că la manifestare au fost prezenți 44 de agenții și tur-operatori care au participat și la un info-trip de cunoaștere a potențialului zonei. „Nu a fost un târg de contracte, ci mai mult a fost un târg de descoperire a zonei și, după reacțiile pe care le-am primit, târgul și-a atins obiectivele”, a spus președintele CJ Suceava. Șeful administrației județene a arătat că atât operatorii din turism români, cât și cei din străinătate au recomandat autorităților sucevene ca promovarea turistică a zonei să se facă specializat, pe diferitele forme de turism care se practică în județul Suceava. Totodată, participanții la târg au sugerat ca astfel de evenimente de promovare să fie prezentate în diferite zone din țară și străinătate, în timp ce reprezentanții din regiunea Cernăuți au propus ca Bucovina să fie promovată și ca o regiune istorică ce cuprinde atât partea din România, cât și cea din Ucraina. Nechifor a anunțat că, ținând cont de sugestiile primite, autoritățile sucevene doresc să promoveze în 2013 destinația turistică Bucovina prin târguri itinerante, în țară, dar și în străinătate, prin acțiuni de amploare organizate împreună cu Asociația „Produs în Bucovina” care va prezenta oferta gastronomică și cea de artizanat, dar și cu asociațiile de turism din zonă care să prezinte diversele oferte turistice. El a mai spus că în județ vor fi organizate info-trip-uri de cunoaștere a zonei de tur-operatori. „Vom face info-trip-uri specializate, pe diversele tipuri de turism care se practică în județ”, a spus Nechifor. În ceea ce privește promovarea unui produs turistic Bucovina istorică, președintele CJ Suceava a spus că problema care trebuie depășită este cea a trecerii frontierei cu Ucraina și că va avea săptămâna viitoare o întâlnire la Cernăuți cu reprezentanții administrației de stat din regiune pentru a găsi soluții pentru ca turiștii să stea cât mai puțin la frontieră. Cătălin Nechifor a mai declarat că dorește ca în curând să se poată organiza la Suceava și un târg de turism destinat contractării, dar că este nevoie să existe și mai multe pachete turistice. „Vom încerca să facem câteva pachete turistice de două până la șapte zile care să fie promovate și prin MDRT”, a spus președintele CJ Suceava. Târgul de Turism al Bucovinei s-a desfășurat, în weekend, în parcul central al municipiului Suceava, unde fiecare din cele 6 zone turistice ale județului au făcut prezentări atractive și interactive pentru modurile de turism, fiind montate instalații pentru tiroliană sau via ferrata, demonstrații de mountain bike și off-road, dar și de echitație. Totodată, vizitatorii au degustat din bucatele tradiționale bucovinene din fiecare zonă, iar pe lângă standurile celor din județul Suceava, în târg au fost prezentate și ofertele turistice din Departamentul de Nord din Franța, Cernăuți și Ivano Frankivsk din Ucraina, dar și din regiunea poloneză Podkarpackie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: