La un festival sportiv din Germania

O echipă de elevi de la LPS a cucerit o medalie de argint și trei de bronz

O echipă de elevi și profesori de la Liceul cu Program Sportiv Suceava s-a întors, recent, de la un festival sportiv din Germania, aducând școlii și județului o medalie de argint și trei de bronz.
 

O echipă de elevi de la LPS a cucerit o medalie de argint și trei de bronz – oct. 2012.

Deplasarea a avut loc grație unui proiect desfășurat de liceul menționat și Institutul Bucovina din Augsburg, prin dl Otto Halabrin. Echipa suceveană a fost formată din 16 elevi, din clasele a IX-a și a X-a, toți handbaliști, dar care au participat la probe sportive diferite, de atletism ușor, înot, fotbal feminin, baschet și altele. La atletism, la proba de vortex, care constă în aruncarea unui obiect asemănător, ca formă, unei rachete, elevul Paul Marmeliuc s-a clasat pe locul al III-lea, obținând medalia de bronz. La proba de înot, eleva Ioana Pavăl a cucerit o medalie de argint și două de bronz. „Toată lumea a fost surprinsă că elevii noștri s-au descurcat onorabil, deși sunt toți handbaliști, și, mai ales, că au concurat pentru prima oară la o astfel de competiție. Ei au participat la mai multe probe, au jucat până și baschet și s-au descurcat foarte bine. În afară de asta, ei au socializat, au comunicat în limba engleză cu ceilalți elevi, lucru care a însemnat mult pentru ei”, ne-a spus prof. Iulian Dugan, care a condus echipa băieților. Echipa fetelor a fost coordonată de prof. Ilie Pâțu. Faptul că elevii de la LPS s-au prezentat foarte bine în festival a fost confirmat nu numai de medaliile primite, ci și de invitația de a participa la competiția din anul următor, ne-a mai spus prof. Dugan: „Am reușit să primim o invitație pentru la anul. Contează multă să știm că vom participa, pentru că vom avea timp să ne pregătim. E un succes faptul că am fost invitați și la anul”. Aflat la a 42-a ediție, festivalul s-a desfășurat în perioada 8-12 octombrie și a reunit elevi de gimnaziu și liceu din 8 școli din Austria, Germania, Italia, Ungaria și România. Probele sportive s-au desfășurat în localitățile Reutte, aflată chiar la granița cu Austria, și Fuse, competiția fiind organizată de Gymnasium Hohenschwangau.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: