În vederea autorizării tehnice pentru traficul de călători

Aeroportul Suceava, auditat

La nivelul Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava este derulat un audit tehnic, autorul fiind Autoritatea Aeronautică Română, structură care are competențe pe linia autorizării unităților aeroportuare.
 

„Aceasta va certifica autorizația tehnică a Aeroportului Suceava, în sensul de a furniza servicii pentru trafic de pasageri”, a declarat Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava. Nechifor spune că, tot în această perioadă, au fost obținute documente deosebit de importante pentru proiectul major pe care CJ îl derulează prin intermediul Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Este vorba despre proiectul finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial „Transport”, pe axa II, „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport”. Acesta include amenajarea pistei pe infrastructură elastică, prelungirea de la 1800 de metri la 2460 de metri, precum și lărgirea de la 30 la 45 de metri. O altă componentă are în vedere modernizarea instalației de balizaj și a celei de înlăturare a depunerii de gheață de pe aeronave, „care vor face ca Aeroportul Suceava să fie funcțional și pe ceață sau alte fenomene meteo dificile”. Amenajat, de asemenea, va fi și un nou turn de control. „Practic, pentru acest proiect, în această perioadă s-a obținut avizul Autorității Aeronautice Române, Inspecției de Stat în Construcții, trebuind a fi luat și cel de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Urmează să obținem elemente clarificatoare de la ANRMAP pentru că, deja pe SEAP este prezentă documentația pentru executarea lucrărilor fizice”, a declarat Cătălin Nechifor, precizând că licitația pentru desemnarea constructorului ar urma să aibă loc cel târziu în decembrie. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de circa 127 de milioane de lei noi, la care se adaugă fonduri neeligibile de 39 de milioane de lei. Jumătate din finanțare este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar cealaltă jumătate de lei de la bugetul de stat și bugetul județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: