Universitatea Suceava a primit 1,8 milioane lei pentru modernizarea parcului

Ministerul Educației a alocat anul acesta 1,8 milioane lei pentru investiții la Universitatea Suceava, bani care vor fi folosiți pentru modernizarea parcului din față, în prezent fiind declanșată licitația pentru selecția constructorului.
 

Se va lucra la reamenajarea parcului, începând din fața corpului vechi de clădire, a corpului nou, până la stradă, pe porțiunea de lângă parcul Areni. Rectorul Universității, prof. univ. dr. Valentin Popa a declarat că se dorește finalizarea parcului până în anul viitor, în contextul marcării a 50 de ani de existență a instituției de învățământ superior. Modernizarea parcului face parte dintr-un proiect mai larg, care se întinde pe o durată de 3 ani, estimat la circa 12 milioane lei. „Este un proiect mai amplu, care cuprinde intervenții și în curtea interioară a campusului, până la terenul de tenis, reamenajarea aleilor și dotărilor. Avem de tăiat și de pus copaci, se va schimba puțin configurația spațiului, aleile vor fi mai largi”, a precizat rectorul Valentin Popa. El a mai spus că, prin licitație, valoarea de finanțare ar putea ajunge la circa 10 milioane lei. „Căutăm și modalități de colaborare cu Primăria, ea fiind proprietarul terenului. Poate vor dori să participe, am vorbit pentru jumătate de milion de lei, să vedem cum transferăm sumele”, a adăugat rectorul. În ce privește Campusul II al Universității, care se va construi în zona Moara, pe o suprafață de 30 ha, conducerea universității a precizat că, în prezent, se întreprind demersurile ce țin de adoptarea unei hotărâri de guvern privind indicatorii tehnico-economici, urmând negocierile cu acesta pentru asigurarea garanției guvernamentale. Campusul universitar II se va situa la 3 km distanță de cel actual. Potrivit planului urbanistic și studiului de prefezabilitate, Campusul II va cuprinde spații de învățământ și cercetare, o zonă cu restaurant, casă de cultură și muzeu, o zonă sportivă cu bazin de înot, sală polivalentă, bazin nautic, o zonă administrativă și de întreținere, grădină botanică și parc dendrologic, o grădină japoneză ș.a. De asemenea, în proiect mai este prevăzut un canal pentru canotaj, cu o lungime de 500 metri, o lățime de 30 metri și adâncime de 3 metri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: