Ca urmare a unei ordonanțe de guvern

Termica, Rosal și TPL scapă de o parte din datoriile istorice către bugetul de stat

> „Este o măsură bună luată de Guvernul Ponta, pentru relaxarea blocajului financiar din întreaga economie, atât de la nivelul instituțiilor publice, cât și de la cel al agenților economici”, a declarat Ion Lungu
 

Municipalitatea suceveană a primit, pe relația Direcția Generală a Finanțelor Publice, în baza OG nr. 13, 9,47 de milioane de lei, fonduri care vor intra în conturile Termica, Rosal Grup și TPL, în vederea achitării unor arierate pe care aceste firme le au către bugetul consolidat al statului. Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a precizat, într-o conferință de presă, că este o măsură bună a Cabinetului Ponta, demers de natură să mai diminueze din blocajul financiar existent în economia națională. „Primăria municipiului Suceava a depus o documentație la Direcția Finanțelor Publice pentru compensarea datoriilor conform OG nr. 13 și, în baza acesteia, ne-a fost acceptată suma de 9,47 milioane de lei. Din această sumă, cea mai mare parte va merge la Termica, o parte la Rosal, iar diferența către TPL. Aceștia sunt furnizorii cu care, prin compensarea de circa 94 de miliarde lei vechi, mai stingem din datorii. Este o măsură bună luată de Guvernul Ponta, pentru relaxarea blocajului financiar din întreaga economie, atât de la nivelul instituțiilor publice, cât și de la cel al agenților economici”, a declarat Lungu. Deși nu a fost făcută încă o repartizare exactă, Lungu apreciază că o sumă de 5 milioane de lei va lua calea Termica, 4 milioane de lei vor fi îndreptate la firma de salubritate Rosal Grup, iar diferența de 470.000 de lei va ajunge la TPL. „La Termica este o problemă, societatea având la bugetul de stat, conform certificatului fiscal, datorii de aproximativ 17 milioane de lei, dintre care debite efective doar 4 milioane de lei, iar restul fiind penalități. Pentru acestea din urmă, Termica este într-un proces cu cei de la Finanțe, iar în caz contrar, am fi putut compensa mai mult către cei de la Termica. În ceea ce privește TPL, aceasta a mai primit recent bani de la bugetul de stat, cât și de la cel local”, a mai declarat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI