Municipiul Suceava va duce gunoiul tot în zona vechiului „Călău”

> Deliberativul local din comuna Ipotești a aprobat o hotărâre pentru punerea la dispoziție a unui hectar de teren, așteptat fiind acordul organismelor de mediu
 

Până la darea în folosință a noului depozit ecologic de la Moara, municipalitatea suceveană ar putea să-și transporte resturile menajere în zona gropii închise cu 2 ani în urmă, respectiv în cea a vechiului „Călău”. Conducerile Consiliului Județean și ale primăriilor implicate, ale organismelor de mediu și ale altor structuri responsabile s-au întâlnit, ieri, pentru a adopta soluții temporare de stocare a deșeurilor de pe raza județului Suceava. Aceasta dat fiind faptul că variantele Botoșani și Târgu Neamț au picat cu totul, iar cea de depozitare pe suprafața administrată de firma de reciclare Diasil Service, de la marginea Sucevei, expiră în cel mai scurt timp. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, după întâlnirea de la Palatul Administrativ, că deliberativul din comuna Ipotești a aprobat o hotărâre prin care gunoiul adunat din Suceava va fi dus, pentru un interval limitat de timp, pe o suprafață de teren aparținând acestei unități administrativ-teritoriale și care se află în apropierea platformei istorice a reședinței de județ. „Au fost purtate discuții la Consiliul Județean asupra posibilității acestor depozitări temporare. Una din ele este în zona gropii Mirăuți, unde s-a identificat un hectar de teren. Acesta nu este în apropierea râului Suceava, ci înspre Ipotești, această comună dând o hotărâre de Consiliu Local. Urmează ca operatorul pe care îl are municipiul Suceava să colaboreze cu cei de la Ipotești, să putem depozita pentru o perioadă temporară deșeurile acolo” a declarat edilul-șef sucevean. Ion Lungu a mai precizat că sistarea transportului pe rampa de la Diasil Service din Ițcani se va face după ce Agenția pentru Protecția Mediului și Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu își vor da acordul asupra noului amplasament de la Ipotești. Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Ministerul Mediului a trimis răspuns la semnalul de alarmă lansat de pe plan județean, iar adresa venită din Capitală prevedea 3 variante de rezolvare a crizei gunoaielor din județul Suceava – amenajarea ecologică în curs de la Moara, depozitele închise de la Suceava și Gura Humorului, precum și stocarea temporară, pe o perioadă de maxim 1 an, pe o platformă nou construită cu aprobarea autorităților de mediu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI