Fabulă

„Să nu mă întrebați precum cele două vicovence din tren de-a cui sunt din Africa, dar vin de acolo și mă îndrept către Rădăuți, poate mă primesc ăia la centrul de refugiați. Sunt mai maimuțică, dar cred că nu vă interesează specia, oricum cred că-s una deșteaptă, și mă cheamă Rezi. Am dat o fugă pe la voi, consanguinii mei din Pădurea Adâncatei, ca să mă asigur de sprijinul vostru în caz că dau greș la Rădăuți. Eu nu știu dacă ei vor să-și sporească numărul refugiaților cu un african, poate le-ar place să fie rus sau american, dar asta e: maimuță sunt, maimuță trebuie să mă accepte.
 

Dumitru TEODORESCU

Dar, de ce-am trecut fraților pe la voi: anume ca să vă bag în cap ideea că putem pune pe hârtie un proiect ca să cerem fonduri europene pentru instruirea nenorociților de suceveni, care cad pe capete din copaci. Rog doamna Vulpe să consemneze chiar acum această propunere în procesul-verbal și că îmi asum rolul de șef de proiect”. „Ete-al naibii, se burzului ursul, nici n-ai căzut bine pe-aici și te și vrei șefă!…”. „Lăsați-mă să termin. Deci pot să duc la capăt repede și eficient acest proiect…”. „Care proiect?”, face iepurele pe prostul. „Dom’le mă lași să vorbesc?! Ori nu înțelegi limba? Deci ar fi vorba de un proiect prin care să dezvoltăm sucevenilor abilități de a se urca și coborî fără probleme în/din copaci, rapid, eficient și în afara oricăror pericole, chiar dacă afară este cea mai grozavă caniculă. A venit vremea cireșelor, vine apoi cea a zarzărelor, vișinelor, merelor sântiliești, prunelor, nucilor, merelor de iarnă ș.a.m.d. și oamenii ăștia trebuie să învețe să se cațere în copaci. Uitați-vă și voi la știrea de deasupra acestor rânduri, și cruciți-vă câți de pe aici au căzut din copaci și și-au frânt câte ceva! Trebuie învățați, și eu le pot fi instructor la un asemenea curs. Trebuie însă să facem un calcul al fondurilor necesare…”. „Ei, ai ajuns unde trebuie, o opri ursul. Ideea este bună, chiar foarte bună”, o lăudă el pe maimuță, pe care o luă pe după umeri, conducând-o spre pădure, „ca să ne lămurim cu fondurile. Că o fi stupul bun, dar și fondurile europene…”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: