Din cauza cazurilor de meningită

Unele unități de învățământ au renunțat la serbările de sfârșit de an școlar

Alte unități de învățământ sunt închise de astăzi ca urmare a apariției unor cazuri noi de meningită acută virală, numărul total al bolnavilor ajungând la 47 de cazuri.
 

Astfel, va fi închis un corp de clădire de la Grupul Școlar Moldovița, unde a apărut un caz nou, Grădinița Corocăiești, o grădiniță-structură pe lângă Școala Generală Nr. 6, și Școala Generală Nr. 11 integral, cu tot cu gimnaziu, acolo luni fiind întrerupte cursurile doar la ciclul primar. S-au luat imediat măsuri de dezinfecție la Școala Moldovița, iar o echipă de la Direcția de Sănătate Publică Suceava s-a deplasat la Grădinița Corocăiești, celelalte unități fiind deja cuprinse în astfel de acțiuni, fiindcă se semnalaseră deja cazuri acolo. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Suceava, având în vedere că e sfârșitul anului școlar și peste tot sunt programate serbări, fiecare director din școlile afectate de meningită va decide în ce fel și unde le organizează, recomandarea fiind să fie evitată totuși organizarea lor în spații extinse, cum ar fi la Mall sau Casa de Cultură. Unele școli au luat deja decizia de a suspenda astfel de manifestări, Școala Generală 11 fiind una dintre ele. În afară de unitățile de mai sus, rămân închise în continuare grădinițele Nr. 6 Burdujeni-sat, Țăndărică, Guliver, Neghiniță, din Suceava, și Grădinița din Plutonița, și școlile generale Nr. 3, 4, 6, 7 și 11 din Suceava, Doroteia-Frasin, Berchișești și Pâraie-Mălini, afectate de cazuri de meningită, decizia fiind luată sâmbătă de factorii de răspundere din județ. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a informat ieri că focarul totalizează în prezent 47 cazuri, dintre care 38 cu domiciliul în Suceava, 3 în Doroteia, 2 la Corocăiești, câte unul în Șerbăuți, Mălini, Berchișești și Moldovița. Alte 3 cazuri sunt doi sugari și un adult de 20 ani din Șerbăuți. Între timp, au fost externate 14 persoane – 13 copii și o educatoare.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: