Municipalitatea suceveană ar putea susține cu 1,5 milioane de lei reabilitările de la campusul și parcul Universității

Administrația locală a municipiului Suceava intenționează să susțină financiar noi investiții de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din reședința de județ.
 

Aceasta potrivit unui proiect de HCL de reabilitare și sistematizare pe verticală, precum și pentru amenajări exterioare în cadrul campusului universitar, proiect care urmează a fi dezbătut în plenul de astăzi al deliberativului municipal. Este vorba despre fonduri totale de 2,5 milioane de lei, de la bugetul local putând fi alocată, în principiu, suma de 1,5 milioane de lei. „Pentru Primăria municipiului Suceava, Universitatea a reprezentat și reprezintă o carte de vizită. De fiecare dată în care am întâlniri de reprezentare sau oficiale cu ambasadori, primul lucru pe care îl fac este să aduc la cunoștință că Suceava este un oraș universitar. De aceea, ne-am propus să dezvoltăm colaborarea cu Universitatea Suceava”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. Edilul-șef spune că fondurile ar putea fi disponibilizate după 30 iunie, deoarece solicitarea din partea Universității nu a venit de la începutul anului, în momentul fundamentării bugetului. Astfel, în cauză fiind un obiectiv de investiții, este nevoie de o rectificare bugetară. Conform Legii finanțelor publice, la acest gen de obiective, rectificările la capitolul „investiții” se pot face doar în cea de-a doua parte anului. Primarul a menționat că intervențiile vizează imobilele din noul campus al Universității, dar și continuarea modernizării parcului Areni, pe suprafețe de teren care sunt în administrarea instituției sucevene.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI