Suceveanul Mihai Burciu, o personalitate în sportul din Chișinău

La doar 26 de ani, Mihai Burciu din Horodnic de Jos a creat primul club sportiv din Europa dedicat în exclusivitate fetelor, CS Femina. La clubul său sunt înscrise echipe de handbal, baschet, rugbi și fotbal.
 

În sezonul competițional 2011-2012, echipa de baschet a câștigat Cupa Republicii și Campionatul Național Republican, calificându-se în Baltic FBA League. De asemenea, formația de handbal a câștigat Campionatul Republicii de Iarnă și a terminat pe locul doi în Divizia Națională, calificându-se în Cupa EHF. Gruparea de rugbi joacă în Liga Seven România, unde este lider, iar echipa de fotbal este pe locul III în Liga Republicii Moldova. Mihai Burciu a jucat fotbal la Unirea Horodnic până la vârsta de 16 ani, pentru ca apoi să joace în Liga a III-a din Spania, la Sporting Requena Valencia, până la vârsta de 21 de ani, când a devenit antrenorul formației de juniori la EMF Requena și mai apoi antrenorul echipei feminine a clubului spaniol. Din anul 2010, Mihai Burciu este lector universitar, secția fotbal, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din Chișinău. Tânărul sucevean este șeful Agenției de Știri www.jurnal.md și director mass-media al clubului de fotbal de primă ligă FC Rapid Chișinău, club la care antrenor principal este Ionel Ganea. Prin rezultatele obținute, horodniceanul Mihai Burciu a demonstrat că este deja o personalitate în sportul din Chișinău și chiar din Republica Moldova și are un viitor frumos în mișcarea sportivă din țara vecină. Presa din Republica Moldova l-a remarcat deja pe tânărul promotor al sportului și îl consideră ca fiind unul dintre cei mai respectați oameni de sport, deși are doar 26 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: