Ziua Mondială a Sănătății

“O stare de sănătate bună adaugă viață anilor”

Clinica Oftalmologică Novaoptic îi invită pe suceveni să marcheze astăzi, împreună, Ziua Mondială a Sănătății, între orele 10-15, la Galleria Mall Suceava.
 

„Ziua Mondială a Sănătății oferă oportunitatea de a începe o acțiune colectivă pentru a proteja sănătatea oamenilor și starea lor de bine. Este o șansă de a ne implica în găsirea de soluții de care să beneficiem noi toți. Organizația Mondială a Sănătății a adoptat pentru anul 2012 subiectul «Îmbătrânirea și Sănătatea», cu tema «O stare de sănătate bună adaugă viață anilor». Această tematică accentuează felul în care o sănătate bună în decursul vieții ajută persoanele în vârstă, femei și bărbați, să ducă o viață deplină și productivă și să aducă o contribuție activă pentru familiile și comunitățile în care trăiesc”, a precizat șefa clinicii, dr. Cristina David. Medicul oftalmolog a spus că în Clinica Novaoptic sunt tratați anual câteva mii de pacienți cu vârsta peste 60 de ani. „Principalele afecțiuni oculare la această categorie de vârstă sunt cataracta, degenerescența maculară legată de vârstă, retinopatia diabetică, glaucomul, trombozele venoase retiniene, neuropatia optică ischemică. Aceste afecțiuni sunt permanent în atenția specialiștilor Clinicii Novaoptic, care realizează intervenții chirurgicale performante pentru cataractă și glaucom, investigații complexe pentru diagnosticul precoce și tratamentul actual al degenerescenței maculare legată de vârstă și retinopatiei diabetice. De asemenea, în Departamentul «Ochiul Diabetic», medicii Clinicii Novaoptic efectuează tomografia în coerență optică a retinei (OCT), fotografierea leziunilor de fund de ochi, ecografie oculară și tratamentul LASER al retinopatiei diabetice”. 2012 – Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații Din 1950, Ziua Mondială a Sănătății este celebrată pe 7 aprilie, pe teme care evidențiază un domeniu prioritar pentru OMS. Ziua Mondială a Sănătății coincide în acest an cu marcarea lui 2012 ca „An european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații” (AEIA) sub auspiciile Comisiei Europene. Având în vedere tema anului, în vederea menținerii unei stări bune de sănătate odată cu îmbătrânirea, Ministerul Sănătății recomandă populației să-și mențină tensiunea arterială (TA) în limite normale, să renunțe la fumat, să revină periodic la investigații pentru a detecta precoce cancerul, să se protejeze de bolile infecțioase, să prevină diabetul zaharat și să se preocupe de scăderea valorii colesterolului. Se mai atrage atenția asupra îmbunătățirii stării de sănătate prin mișcare, prin întărirea musculaturii, oaselor și articulațiilor, prin participarea la viața socială. Potrivit OMS, din 1980 și până în prezent numărul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani s-a dublat, iar până în 2050 se estimează că va crește de 4 ori, până la 395 milioane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: