Fostul judecător Marcel Bidirel rămâne în arest

Fostul judecător Marcel Bidirel, în vârstă de 64 de ani, din Suceava, arestat în urmă cu 3 zile de Tribunalul Suceava, pentru lovituri cauzatoare de moarte împotriva mamei sale, a fost adus ieri, la Curtea de Apel, în susținerea, prin apărător, a recursului, legal declarat. Acțiunea inculpatului a fost respinsă, ceea ce înseamnă că el rămâne în arest.
 

De reținut că inculpatul, alcoolic notoriu, a petrecut o bună perioadă, din momentul reținerii sale, prin spitalele de psihiatrie Suceava și Socola. Medicii de la Socola au stabilit că inculpatul avea discernământ în momentul comiterii faptei. Reamintim că, la finele lunii septembrie 2011, Ileana Bidirel, de 85 de ani, era descoperită moartă, în blocul-lamă din Areni, de o vecină, imediat după ieșirea în fugă din apartament a fiului acesteia, Marcel Bidirel, care avea în mână un fund de mămăligă și striga cât îl țineau puterile „Poliția, poliția!” și că și-a omorât mama. Ulterior, lovitură de teatru în anchetă: potrivit legiștilor, nu au fost depistate leziuni cerebrale sau fracturi la nivelul cutiei craniene a cadavrului. A fost descoperit, însă, un traumatism cranian minor, vindecabil, la o persoană normală din punct de vedere al sănătății, în 7-8 zile. Cadavrul nu prezenta urme de strangulare sau leziuni interne. Legiștii au decelat, însă, la nivelul cordului, urme evidente ale unei afecțiuni mai vechi, ceea ce ar fi putut conduce la teza ca bătrâna de 85 de ani să fi făcut infarct, în timpul unui posibil conflict cu fiul ei. Analize complexe de laborator urma să fie efectuate. Oricum, o acuzație de omor calificat în această speță, în condițiile date, nu era ușor de formulat. Și nu a fost ușor de formulat. Fostul magistrat a rămas internat la Socola, dar nu mai mult de 180 de zile, fiind considerat pericol public. Au urmat îndelungi termene la instanță, pe care nimeni nu mai dădea doi bani. În cele din urmă, s-a stabilit: nu omor calificat, ci lovituri cauzatoare de moarte. Certe în cazul „Bidirel” sunt următoarele: faptul că e alcoolic cronic, având de-a lungul timpului mai multe episoade psihiatrice de delirium tremens, soldate cu internări; faptul că, ulterior presupusei fapte, a fost văzut alergând pe scări cu un fund de mămăligă în mână, strigând „Poliția, poliția!” și că și-a lovit mama. A bruscat o vecină, mai speriată decât însuși autorul, și tot el a declarat, la prima audiere, că „a văzut fantome și că s-a luptat cu ele”. Fiu al legendarului rapsod popular Alexandru Bidirel, Marcel Bidirel a fost judecător la Judecătoria Suceava în perioada comunistă și arestat în anii ’70, pe treptele Palatului de Justiție Suceava, pentru luare de mită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: