„Casa verde” continuă și în 2012

Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv referitor la înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular „Casa verde”, continuă și în 2012, a anunțat Ministerul Mediului și Pădurilor.
 

Până în prezent nu a fost stabilită, însă, data la care va debuta noua sesiune de depunere a dosarelor. Programul se adresează exclusiv persoanelor fizice și constă în acordarea, din bugetul Fondului pentru Mediu, a unei sume de până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare; 8.000 lei la dotarea cu pompe de căldură și tot de 6.000 lei în cazul procurării unei instalații de producere a energiei termice pe bază de peleți, brichete, tocătură lemnoasă, precum și pe orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. Chiar dacă, până recent, pentru 2011 nu fusese semnat niciun contract, anul acesta fondurile puse la dispoziția beneficiarilor urcă la 150 milioane lei, comparativ cu 100 milioane lei, din urmă cu un an. O persoană fizică are acces la fonduri doar dacă este proprietar al unui imobil de pe teritoriul României, nu are obligații restante la bugetul de stat și bugetul local. În cadrul programului “Casa verde” pe anul 2011, din județul Suceava au fost înaintate la Administrația Fondului pentru Mediu 902 dosare, însă la debut de an 2012, nici măcar una dintre documentații nu fusese analizată. Conform datelor Agenției pentru Protecția Mediului, pe toată durata anului trecut, Administrația Fondului pentru Mediu a analizat 613 dosare din județul Suceava, ele făcând parte din lotul celor înaintate în intervalul 1 iulie 2010 – 2 februarie 2011. Dintre documentațiile verificate, 564 au fost aprobate, iar 49, respinse. Contracte de finanțare s-au semnat pentru 535 de beneficiari suceveni, iar după ce au purces la efectuarea lucrărilor și amenajarea respectivelor sisteme de încălzire, 370 de suceveni au depus și dosare pentru decontare, adică pentru alocarea părții din contravaloarea instalațiilor la care s-a angajat Administrația Fondului pentru Mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: