Liber

Băgând de seamă (știe dumnealui cum; va fi fost și el în chestie) că de aniversarea zilei de naștere un salariat nu dă randament și dărâmă coeziunea de monolit a colectivului ispitind-o spre pierdere de vreme și chiar beții, un deputat a zis că ar fi bine ca acel angajat să ceară liber șefului în ziua aceea. Ca sărbătoritul să sărbătorească, iar nesărbătoriții să lucreze cu zor. Asta s-ar putea întâmpla doar într-o firmă sau o instituție ideală, la care visează dumnealui deputatul.
 

L.D. CLEMENT

Iar propunerea sa legislativă e frecție la picior de lemn într-o firmă sau instituție reală, în care, după cum știu cu toții (indiferent de categoriile în care se află!), unii muncesc de intră curând în medical și în mormânt, iar alții taie frunză la câini, își perie șefii (de aceea le și sunt mai dragi aceștia decât ăilalți, încruntați și gheboșați), fac shopping, ba chiar și mai lungi călătorii… Bunăoară, iată o poveste autentică de zilele trecute, din care se întâmplă să cunosc toate personajele. Zice șefului un subaltern fără nicio specializare, cu gândul la un coleg, subaltern cu numeroase specializări plătite de instituție: „Nu mă trimiteți și pe mine, măcar o dată…”. Iar stăpânul, pe deplin știind ce-i fac slujbașii, expune situația așa cum și slujbașii știu că arată: „Nu se poate! Dumneata ai de lucru…”. Iar subalternul ocupat înțelege. N-are parte. Iar de liber, doar când își va lua câmpii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: