Aproape jumătate din șomerii suceveni nu mai beneficiază de ajutor de șomaj

Numărul șomerilor din județul Suceava a sporit și în luna februarie. Astfel, luna trecută, rata șomajului sucevean a crescut cu 0,02% și ajuns la 4,91%.
 

Conform datelor statistice, la începutul acestei luni nu aveau o slujbă 12.644 de suceveni, cei afectați de lipsa locurilor de muncă fiind cu precădere bărbații. Drept urmare, în căutarea unui job se aflau 5.399 de femei, spre deosebire de 7.243 de bărbați care nu lucrau la sfârșitul lui februarie. În luna la care facem referire, numărul șomerilor din județ a crescut, comparativ cu ianuarie 2012, cu 54 de persoane. Îngrijorător este faptul că, din totalul șomerilor din evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, 6.636 nu mai primesc indemnizația prevăzută de lege. Județul Suceava continuă să se plaseze sub media pe țară a acestui indicator, care a ajuns la 5,27%. La sfârșitul lunii ianuarie 2012, în județ a fost consemnată o rată a șomajului de 4,89%, valoare care a depășit cu 0,26% nivelul înregistrat în ultima lună a anului 2011. În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011, rata suceveană a șomajului a scăzut cu 0,29%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: