„Biblioteca vie”

Grupul de Inițiativă Interculturală al Tinerilor din județul Suceava – INTERCOOLT organizează, în premieră județeană, după cum ni se anunță, „Biblioteca vie”, astăzi, la Muzeul de Istorie Suceava, între orele 11.30-15.30.
 

Manifestarea are loc în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Asociația Etno-culturală „Hadik Andras” din Bucovina – HABET Bucovina, Librăriile Alexandria și Asociația pentru Suceava. Organizatorii ne invită să ne „învingem frica” și să descoperim diversitatea la „biblioteca vie”, care ne pune la dispoziție, în loc de cărți obișnuite pe care să le răsfoim, „zece cărți vii” – ființe umane care își spun poveștile și intră în dialog cu „cititorul”. „Biblioteca vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită, dumneavoastră, ca cititor, puteți împrumuta o carte pentru o perioadă limitată de timp (40 minute). «Cărțile» din «Biblioteca vie» sunt reprezentanți ai grupurilor etnice din județul Suceava, oameni cu povești care ar da cititorului o experiență unică de învățare, oameni care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăți sau stereotipuri de etnie, rasă, religie etc. și care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale. Prin «Biblioteca vie» ne propunem să promovăm respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragem atenția asupra diversității culturale din județul Suceava, să stimulăm dialogul intercultural, pentru că de multe ori diferențele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, iar de cele mai multe ori aceste diferențe duc la discriminare, suspiciune și respingere”, precizează Bogdan Sorin Popescu, reprezentant INTERCOOLT.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: