Primim

Scrisoare deschisă

Stimate domnule senator Orest Onofrei
Ne bucură și ne onorează în același timp grija deosebită pe care o purtați locuitorilor din Milișăuți, dar și din alte localități ce au trecut în ultimii ani la rangul de oraș. Ne pare rău doar pentru un singur lucru, că această grijă nu se manifestă mai des, ci doar din când în când, mai exact din 4 în 4 ani, atunci când se apropie alegerile.
 

Îndrăznesc să vă reamintesc că ultima vizită oficială în Milișăuți a fost pe timpul când erați prefect, înainte de alegerile parlamentare, mai precis în august 2008, ocazie cu care le-ați răspuns cetățenilor ce vă întrebau când vor reveni la statutul de comună: „Oameni buni, nu ne mai putem întoarce înapoi la opincă”. V-au auzit toți cei adunați atunci în fața primăriei. Apoi, când, la inițiativa subsemnatului, pe 29 august 2010, a avut loc în Milișăuți un referendum local pentru revenirea la statutul de comună, nu v-am văzut defel prin circumscripție ca să îndemnați oamenii să participe la referendum. Nu vreau să insinuez nimic, probabil nu ați avut timp. Fiind senator în Parlamentul României, aveați alte treburi mult mai importante, care nu v-au permis să treceți măcar o dată prin Milișăuți ca să vă întâlniți cu alegătorii, să discutați despre problemele care-i frământă cu adevărat. Ați fost foarte ocupat să votați o mulțime de măsuri pentru binele poporului. V-am văzut cu toții la televizor, în prezidiul Senatului, cum numărați voturile care ne-au adus o mulțime de facilități: TVA de 24%, salarii mai mici cu 25%, pensii mai mici cu 15%, taxe auto din ce în ce mai mari, tăierea alocațiilor pentru copii, a ajutoarelor sociale și a altor drepturi. Am înghițit cu greu toate acestea și le-am răbdat, dar parcă o mângâiere tot a fost, că avem și noi un bucovinean acolo, în fruntea țării. Acum, că au mai rămas câteva luni până la alegeri, o să trebuiască cumva să veniți în fața locuitorilor din Milișăuți, să le explicați direct cum trăiesc ei greu din cauza impozitelor mari de oraș, cum nu au ei străzi asfaltate și canalizare, cum truda lor se vinde pe prețuri de nimic, căci n-au acces în piețe, că s-a făcut sacul de azot 100 lei și kila de cartofi 25 de bani, cum cadastrul este gratuit doar pentru terenul de pe lună, și altele, și altele, nenumărate. Iar când va fi să arătați cu degetul spre vinovați, știm deja că nicidecum nu se va întoarce către sine, căci toate relele din țara asta de unde vin dacă nu de la odioasa opoziție?! Vă adresez deci cu această ocazie invitația de a ne onora cu prezența dumneavoastră la o adunare populară a locuitorilor din Milișăuți. Poate așa o să aflați că, în realitate, impozitele pe clădiri și terenuri nu diferă prea mult de la un oraș de categoria III – cum suntem acum, la o comună de rangul I – cum eram înainte. Consiliul local a aprobat zonarea localității în așa fel încât impozitele sunt minime pentru majoritatea locuitorilor, în anumite situații chiar mai mici decât la comune. Locuitorii din Milișăuți nu au taxe de pază, PSI, iluminat public etc. Am făcut tot ceea ce a fost în puterile noastre pentru ca oamenii să nu fie afectați. Ceea ce nemulțumește cu adevărat cetățenii, și ne miră că nu știți, este taxa pe autovehicule, care are același nivel indiferent că suntem oraș, comună sau municipiu, și pe care nu avem dreptul să o diminuăm. Cu respect, MIRCEA LAURUS, primarul orașului Milișăuți

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI