Siret, orașul în care până și contrabanda a înghețat Operațiunea „Sacoșa”

Polițiștii sireteni au înghețat duminică în orașul de la graniță, pândind contrabandiști. Eforturile nu le-au fost tocmai zadarnice, captura constând în nu mai puțin de 6 sacoșe pline ochi cu țigări și 5 transportatori de tutun, toți din Ucraina.
 

Astfel, la ora 19.15, pe strada Alexandru cel Bun din localitate, a fost prinsă o persoană de sex feminin care se deplasa pe jos având asupra sa două sacoșe. În urma legitimării persoanei respective s-a constatat că aceasta este Maiia G., de 39 ani, cetățean ucrainean. Fiind verificat conținutul celor două sacoșe, s-a constatat că este vorba de 260 pachete de țigări, cu timbre de proveniență ucraineană, pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență. Femeia a declarat că țigările au fost cumpărate din parcarea din apropierea Vămii Siret, de la mai multe persoane, pe care nu le cunoaște. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de circa 2600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Maiiei G. i s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”. Ulterior, în jurul orei 19.45, aceiași polițiști au identificat pe strada Alexandru cel Bun, în parcarea din apropierea Vămii Siret, 4 persoane – respectiv Ivan G., de 58 de ani, Hryhoriy K., de 42 de ani, Olena S., de 45 de ani, și Tetiana S., de 40 de ani, toți cetățeni ucraineni –, fiecare având câte o sacoșă din material plastic, de culoare neagră, în care se afla cantitatea de 100 pachete de țigări de proveniență „Duty Free”, pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență. Persoanele depistate au fost conduse la sediul Poliției Orașului Siret și întreaga cantitate de 400 pachete de țigări, în valoare de aproximativ 4000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Din primele cercetări, informează IPJ Suceava, rezultă că persoanele nu se cunosc și că fiecare dintre acestea, în mod individual, a cumpărat țigările de la un magazin „Duty Free” din Ucraina, transportându-le prin Vama Siret, ascunse în îmbrăcăminte, cu intenția de a le comercializa în România. Față de cele 5 persoane, aflăm că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, cu suspecții în stare de libertate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: