Prezență masivă a tinerilor

Juriul celei de-a XXII-a ediții a Salonului-concurs anual al artiștilor plastici amatori din județul Suceava a desemnat drept câștigători pe Ana Maria Hreniuc Moroșan, elevă, Cristina Andrișan și Mihai Valentin Tipa, la secțiunile artă decorativă, grafică și pictură.
 

A mai fost acordat un premiu special, în lipsa candidaților la secțiunea sculptură, grupului de elevi de la Școala Generală „Ion Creangă” Suceava, care au trimis lucrări în grup. Din juriu au făcut parte anul acesta Dumitru Rusu (pictură), Viorica Moruzi (artă decorativă) și Sorin Baciu (grafică). S-au înscris la salon 48 de autori din județ, care au participat cu 140 de lucrări, nefiind simplu pentru juriu să departajeze oferta și să acorde doar câte un premiu la fiecare secțiune. Ediția din acest an a fost caracterizată de „prezența masivă a tinerilor care vin din școli, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și de la Școala de Arte „Ion Irimescu”, a remarcat Victor T. Rusu, coordonator al salonului. COV – „un artist desăvârșit” Un moment aparte în cadrul manifestării a fost cel dedicat celor 40 de ani dăruiți graficii satirice de Viorel Corodescu-COV, care a lansat cu acest prilej DVD-ul „Umor între haz și necaz”. Sunt lucrări prezentate în format electronic, un mod mai lejer și mai puțin costisitor decât un catalog tipărit, pe care artistul l-a realizat prin forțe proprii. „Acest DVD poate fi și un exemplu pentru alți artiști plastici care se plâng că nu au catalog. Este un exemplu de urmat, în formula de a-și face profilul artistic”, a spus Tiberiu Cosovanu în cuvântul său adresat sărbătoritului. Caracterizat de vicepreședintele CJ, Vasile Ilie, prezent la vernisaj, drept „un prieten care m-a însoțit de-a lungul carierei de IRE-ist” și „un artist desăvârșit, care a atins plenitudinea”, COV a mărturisit asistenței că cei 40 de ani de activitate artistică, împreună cu cei 10 de când oferă anual un premiul copiilor la Festivalul de umor de la Gura Humorului, și cu vârsta sa fac în total 115 ani. El a mulțumit familiei „care m-a suportat” și a vorbit de recenta sa expoziție organizată, în octombrie, la Iași, unde a prezentat 40 de lucrări alături de cele realizate de 50 de prieteni caricaturiști, din care 10 din străinătate, pentru a marca tot cei 40 de ani de carieră artistică. „A fost un adevărat festival al umorului pe care Iașiul nu l-a mai avut. Dacă anul acesta la Suceava nu s-a mai realizat Salonul de umor, sper că mai spre primăvară, în fața Consiliului Județean, să afișez acele lucrări”, a spus el. Viorel Corodescu COV a primit o diplomă care i-a fost înmânată de Vasile Ilie și la rândul său i-a oferit acestuia portretul satiric realizat de el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: