S-a băbit Natașa

Din comunicatul remis presei de ieri de către liderul sindical Traian Pădureț răzbat multe ofuri ale breslei căreia îi aparține și subsemnatul, fără a fi însă și adevăruri noi. Poate că din acest ultim motiv am ezitat dacă să-i acordăm atenție sau nu, pentru că supărarea liderului de sindicat se bizuie pe lucruri comune, care, dacă nu aduc nimic nou, pot lăsa impresia cotcodacului fără ou. L-am publicat, totuși, pentru că textul se bizuie până la urmă pe o măsură recentă, pe care semnatarul o veștezește aspru, a ministerului de profil, care a adoptat un nou program de dirijare a fluxurilor salariale în învățământ, flux care, atenție, nu mai permite reținerea cotizației de sindicat pe statul de plată! Și, aproape ca o înjurătură, liderul sindical încheie cu năduf: „nici măcar comuniștii nu au procedat în acest fel!”.
 

Dumitru TEODORESCU

Nu cred că și-a dat seama când a pus pe hârtie această sentință cât adevăr spune. S-a întâmplat să fiu lider sindical la fostul „Zori noi” și-mi bântuie și acum visurile carnetul de cotizații și munca de lămurire dusă cu „membrul” ca să-și achite cotizația. Cotizația era considerată de comuniști legătura concretă dintre membri și organizație. De aceea devenise celebră prin simplitatea „demonstrației” și prin conotații, expresia din rusă: „Natașa, davai katizația”… Păi, nu-i simplu să fii astăzi șef peste un sindicat? Nu ai nevoie de grupă sindicală în școli, de lideri care să adune cotizația, în fond de indivizi care te pot întreba ce se întâmplă cu banii adunați. Este nevoie doar de un cont în care banii intră automat și de un titular care să-i folosească. Se vede că Natașa cea fierbinte s-a prăpădit, cotizația fiind astăzi plătită de o Natașă virtuală. Cam virtuală pare și lupta sindicală, căci rar sau deloc vezi plătitorii de cotizație cei vii, în carne și oase, ieșiți în stradă. Natașa s-a făcut babă…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: