Jandarmii din Afganistan, sub comanda suceveanului Gabriel Ignia

> Maiorul Inspectoratului de Jandarmi Suceava a fost cel mai bun dintre cei 23 de ofițeri selectați pentru această misiune > Sub egida NATO, jandarmii români vor fi, timp de 1 an, „profesori” pentru polițiștii afgani
 

Jandarmii români schimbă astăzi „garda” în Afganistan, de data aceasta sub comanda unui militar din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava. Începând de la de 1 noiembrie, la comanda Detașamentului de Jandarmi Români care va acționa în cadrul Misiunii de Instruire NATO din Afganistan se află maiorul sucevean Gabriel Ignia, ce va fi practic reprezentantul României în această zonă de conflict. L-au recomandat pentru acest post important rezultatele excepționale obținute de ofițerul IJJ Suceava în stagiul de pregătire desfășurat înainte de plecarea în misiune. Maiorul sucevean a dovedit a avea o pregătire excelentă, fiind cel mai bun atât la testele specifice, profesionale, cât și la testele medicale, la cele fizice, la testele de limbă engleză etc. susținute alături de alți 22 de ofițeri de jandarmi selectați din toată țara. Mr. Gabriel Ignia are 36 de ani, este din Fălticeni, căsătorit și tată al unui băiețel de 4 ani. El a absolvit Academia Militară în anul 1997, a lucrat un an în cadrul Jandarmeriei Bacău, apoi a activat în cadrul Școlii Militare de Subofițeri din Fălticeni și, ulterior, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Suceava. Jandarmeria Română l-a mai „plăcut” o dată pe ofițerul sucevean, el fiind selectat în perioada decembrie 2009 – iunie 2010 pentru misiuni desfășurate în cadrul forței speciale de poliție EULEX în Kosovo. Ignia a fost cu această ocazie ofițer în statul major al detașamentului de jandarmi dislocat în provincie. 12 luni, „profesori” pentru polițiștii afgani Detașamentul de Jandarmi Români ce numără 66 de ofițeri și subofițeri, începe de astăzi prima misiune internațională ce se va desfășura sub egida NATO. Cele de până acum au purtat egida ONU sau UE și s-au desfășurat în Kosovo și Georgia. Misiunea ONU va dura aproximativ 12 luni, jandarmii români urmând să fie dislocați în cele trei centre de pregătire ale poliției afgane din localitățile Spin Boldak, Wardak și Costall. Ei îi vor instrui pe polițiștii din Afganistan în ceea ce privește modul de acțiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, privind procedeele folosite pe timpul desfășurării misiunilor de ordine publică și privind utilizarea armamentului din dotare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: