La Primăria Suceava

Fond de salarii insuficient

➢ Printre motivele depășirii necesarului stau acordarea de suplimente salariale pentru activitatea prestată în cadrul proiectelor din fonduri europene și recrutarea de personal în cadrul aparatului de specialitate al primarului
 

Ion LUNGU

Deliberativul local municipal sucevean a aprobat, în ședința ordinară de ieri, rectificarea bugetului local pe partea de cheltuieli cu salariile. Aceasta, după ce executivul a constatat că fondul de salarii pentru anul în curs, aprobat conform Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 7/2011, nu este suficient pentru acoperirea necesarului, întrucât la stabilirea plafonului nu au fost luate în calcul anumite aspecte care au condus la creșterea respectivului fond comparativ cu anul anterior. Este vorba despre reorganizarea Poliției Comunitare și transformarea structurii în Poliție Locală, demers care s-a lăsat cu suplimentarea unor posturi și participarea, în condițiile legii, a 20 de polițiști locali la cursuri de formare de 3 luni, implicit cu cheltuieli legate de indemnizațiile de deplasare. La cele menționate se adaugă revenirea unor salariați din concediul pentru creșterea și îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, acordarea de suplimente salariale pentru activitatea prestată în cadrul proiectelor din fonduri europene și recrutarea de personal necesar în cadrul aparatului de specialitate al primarului. În ceea ce privește acest din urmă aspect, directorul economic a spus, la interpelarea aleșilor USD, că este vorba despre prevederea legală conform căreia, la 7 salariați plecați, poate fi angajat unul singur. De asemenea, în cazul Școlii postliceale sanitare Suceava, în anul 2010-2011 numărul de clase cu finanțare de la buget a crescut cu aproximativ 30%, ceea ce a avut drept rezultat costuri mărite cu salariile. În aceste condiții, potrivit unei adrese a Direcției Finanțelor Publice, Consiliul Local a aprobat rectificarea în plus, cu 100.000 de lei, a sumelor destinate învățământului postliceal și cu încă tot atâta a transferurilor către instituțiile publice, pentru cheltuielile de personal. Astfel, cu 61.200 de lei se alege Poliția Locală, în timp ce înspre capitolul autorități executive este îndreptată suma de 38.800 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: