Reconstituire de drepturi de proprietate pentru aproape 90 de hectare de terenuri

> Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a invalidat 23 de solicitări și a dat o hotărâre privind acordarea de despăgubiri
 

Aproape 90 de hectare de terenuri au făcut obiectul reconstituirii dreptului de proprietate în cadrul ultimei ședințe a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, Monica Tătaru, este vorba despre 88,55 hectare de terenuri forestiere și 1,31 hectare de terenuri agricole. Tătaru arată că respectiva structură din cadrul Prefecturii a adoptat 51 hotărâri, beneficiarii acestora fiind 20 persoane fizice solicitante. În 3 cazuri s-au făcut validări de terenuri agricole cu amplasament, pentru o suprafață totală de 0,47 de hectare, în cauză aflându-se 4 solicitanți, în timp ce două hotărâri au validat terenuri cu vegetație forestieră și cu amplasament în suprafață totală de 78,59 de hectare, de aceasta din urmă bucurându-se 4 persoane fizice. O hotărâre se referă la validare dreptului de proprietate asupra a 1,55 hectare de pădure ale unui solicitant particular, alte 5 persoane fizice având parte, fiecare, de câte o constituire a terenului aferent locuinței, suprafața validată fiind de 0,20 de hectare. Comisia a dat 4 hotărâri de validări amplasamente pentru 8,57 de hectare, dintre care 0,16 hectare de teren agricol și 8,41 de hectare de teren forestier, beneficiarii fiind 5 persoane fizice. Într-o singură situație s-a dat hotărâre privind acordarea de despăgubiri, un sucevean urmând a primi compensații bănești pentru suprafața de 0,48 de hectare de teren agricol. Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a invalidat 23 solicitări și a mai aprobat și 12 hotărâri de modificări de poziții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: