Candidați doar pentru jumătate din posturile oferite de spitale

La Direcția de Sănătate Publică Suceava au fost depuse 18 dosare ale unor medici care vor participa la Concursul de rezidențiat, pe posturile oferite în spitale din județ, dar și pe locurile puse la dispoziție de Ministerul Sănătății în alte spitale din țară, 17 fiind în domeniul medicină, iar unul de medicină dentară. Toți vor susține concursul la Centrul Universitar Iași.
 

Referindu-ne doar la rezidențiatul pe post, constatăm că numărul candidaților este la jumătate față de cel al posturilor, având în vedere că pe cele 17 posturi disponibile s-au înscris 8 candidați, ceilalți alegând rezidențiatul pe loc. Trei dintre candidații pe post au solicitat posturile de medic urgentist de la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava, un medic diabetolog și un neonatolog au optat pentru posturile libere de la Spitalul Rădăuți, iar la Spitalul din Câmpulung vor ajunge doi cardiologi și un medic ATI, dacă vor lua concursul de rezidențiat, desigur. Cei 3 medici rezidenți urgentiști vor fi de ajutor la UPU, dar nu vor rezolva deficitul de medici de la acest departament, ne-a spus directorul spitalului, Vasile Râmbu. Concursul de rezidențiat 2011 se va desfășura în data de 20 noiembrie, spre deosebire de anii trecuți, fiind descentralizat, acesta având loc în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Tg. Mureș și Timișoara. Anul acesta ministerul pune la dispoziția candidaților 3 810 locuri și posturi, cu vreo 300 mai multe ca anul trecut, mai ales la specialități deficitare precum medicina de urgență, ATI, neonatologie, oncologie și farmacie clinică În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună și respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislația în vigoare. Anul acesta, Ministerul Sănătății va pune accent pe pregătirea medicilor în specialitățile deficitare, de aceea și posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgență, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialități unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: