Biblioteca județeană – cifre mai bune decât anul trecut

Prima parte a anului 2011 (1 ianuarie – 31 august) a adus Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” creșteri numerice semnificative din punctul de vedere al numărului de vizitatori și al evenimentelor culturale organizate în cadrul instituției, comparativ cu anul trecut, a declarat directorul Gabriel Cărăbuș.
 

Acesta ne-a dezvăluit că rezultatele statistice sunt îmbucurătoare pentru biblioteca suceveană, în ciuda faptului că de la începutul verii, Secția “Împrumut Copii”, respectiv Secția “Împrumut Adulți”, s-au aflat în inventar, perioadă în care s-a lucrat mai greu cu publicul care a solicitat împrumut de carte. Chiar și în a-ceste condiții, Cărăbuș a apreciat faptul că există cifre care, comparativ cu anul trecut, când nu se făcea inventar, depășesc media vizitatorilor, a împrumuturilor de carte și a evenimentelor culturale înregistrate. „În primele opt luni ale anului, am avut un număr de 5.597 de utilizatori activi, alături de un total de 87.298 de vizite la bibliotecă, din care 76.650 vizite directe, direct la ghișeu, ceea ce înseamnă o medie de 450 de vizite/zi, rezultat mai mult decât mulțumitor, având în vedere că pe anul precedent media/zi, pe an, a fost de 440”, a declarat directorul bibliotecii sucevene. Cărăbuș a mai precizat că numărul de participanți la programe și evenimente culturale în primele opt luni alea anului 2011 a fost de 5.173, la un număr de 167 de programe și evenimente culturale, în medie realizându-se aproape câte un eveniment/zi. „Instituția noastră a înregistrat o perioadă fructuoasă din punct de vedere al evenimentelor, cu precizarea că numărul evenimentelor culturale care s-au desfășurat în primele opt luni ale anului este echivalent cu numărul evenimentelor culturale pe care le-am avut pe parcursul întregului an 2010. Și din punct de vedere al numărului de participanți ne situăm peste media anului precedent”, a adus completări Gabriel Cărăbuș. Precizăm că în cadrul bibliotecii de la Suceava au mai fost difuzate, în prima parte a anului 2011, aproape 114.000 de documente împrumutate sau consultate la sală, respectiv 7.500 de sesiuni de internet. Menționăm aici și contribuția centrului biblionet deschis la finalul lunii noiembrie 2010 la filiala din cartierul Burdujeni. Aici funcționează în prezent zece calculatoare conectate la internet, care sunt puse gratuit la dispoziția cetățenilor, folosite cu precădere de elevii și de profesorii din această zonă. Amintim că cele zece calculatoare sunt dotate cu softuri de învățare pentru elevi (chimie, biologie etc.).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: