Pentru lucrările mecanizate din agricultura suceveană

Motorină cu acciză redusă

> Diferența dintre acciza standard și cea redusă, de 21 de euro pe 1000 de litri de combustibil, se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare
 

Directorul executiv al Centrului Județean al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultura Suceava, Angela Coroleucă, aduce la cunoștința fermierilor că pot beneficia de sprijin pentru motorina folosită în lucrările mecanizate din agricultură. Potrivit șefei APIA Suceava, beneficiarii ajutorului de stat pot fi agricultorii care au înaintat, anterior, cererea de acord prealabil de finanțare prin rambursare. Potrivit reglementărilor specifice, solicitarea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care este cerută rambursarea și va fi însoțită de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv, precum și de documentele prevăzute de Ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 126/2010. „Așadar, alături de situația centralizatoare, cererea trimestrială va fi însoțită de copii ale facturilor de cumpărare a motorinei. Totodată, beneficiarii trebuie să depună dovada că dețin cont la trezorerie”, declară directorul executiv al APIA Suceava. Pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanice în agricultură se stabilește o acciză redusă de 21 euro pe 1000 de litri de combustibil. Diferența dintre acciza standard și cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare. Beneficiari ai ajutorului de stat pentru motorina folosită în agricultură sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și cele familiale și/sau persoane juridice, grupuri de producători recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizații de producători recunoscute, care exploatează terenuri agricole. Pot primi sprijin organizațiile de cercetare, întreprinderile mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare agricole și organizațiile de îmbunătățiri funciare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI