Primarul Ion Lungu:

Suceava are șanse reale de a accesa programul european cu finanțare elvețiană de 40 milioane de franci

➢ Vizate sunt modernizarea sistemului de iluminat public, încălzirea Bazarului și reabilitarea termică a sediului Primăriei
 

Ion LUNGU

Suceava se numără printre primele localități urbane din țară care au depus proiecte în cadrul unui program european cu finanțare elvețiană pe Măsura 2 – „Mediu și infrastructură”. Anunțul a fost făcut de șeful municipalității, Ion Lungu, care, după o descindere în Capitală, spune că, dată fiind promptitudinea demersului, există șanse reale ca Suceava să acceseze fonduri măcar unul dintre cele 3 proiecte. În joc intră un proiect de 13,3 milioane de euro, sumă care ar urma să fie orientată spre reabilitarea sistemului de iluminat public, în completarea lucrărilor în derulare de 3 milioane de euro și susținut cu finanțare POR. Mai apoi, 1,6 milioane de lei, în cazul în care vor fi deblocate, ar trebui să ia calea amenajării unui sistem de încălzire a Bazarului cu panouri solare și pompe de căldură. Nu în cele din urmă, municipalitatea își încearcă și șansa reabilitării termice a imobilului în care își desfășoară activitatea, proiect prin care ar putea fi accesate 1,3 milioane de euro. „Suntem printre primele orașe din țară care au venit cu propuneri de proiecte și avem șanse reale de a accesa fonduri în cadrul acestui program european cu fonduri elvețiene”, a declarat edilul-șef, precizând că grantul elvețian este de 85% din totalul finanțării, coparticiparea autorității locale fiind de 15%. Programul are mai multe componente, precum cele de reabilitare termică a clădirilor, termoficare, furnizare de energie, iluminat public, transport public și planificare urbană. Suma pusă la bătaie de partea elvețiană este de 40 de milioane de franci elvețieni, urmând a fi finanțate maxim 10 proiecte din 4 localități urbane din România. Proiectele au ca dată-limită de înaintare 30 septembrie, în Moldova județul Suceava urmând a concura, până acum, cu Iași, Vaslui și Bacău.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI