Deși termenul este luna august

Doar 3 din 27 de edituri au livrat integral manualele comandate de IȘJ

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a încheiat contracte cu 27 de edituri pentru tipărirea sau retipărirea manualelor pentru noul an școlar, cu două mai multe ca în anul anterior. Dar 5 dintre ele nici nu au început livrarea acestora, deși suntem la sfârșitul lunii. Potrivit informațiilor oferite de purtătoarea de cuvânt de la IȘJ Suceava, insp. Laura Hacman, editurile încă mai au timp să trimită manualele comandate, dar oricum nu s-a început repartizarea acestora în școli.
 

Din totalul editurilor, 5 nu au început încă să livreze manualele contractate, 3 au reușit să livreze comanda integral, alte 3 au trimis 80% din manualele comandate, două le-au livrat în proporție de 60-70%, alte două au trimis jumătate din manuale, iar celelalte și-au onorat comanda, deocamdată, în proporție de 30%. Anul acesta, pentru manualele școlare care se acordă gratuit elevilor din învățământul obligatoriu, Ministerul Educației a alocat cam aceiași bani ca anul trecut: 640774 lei, suma fiind repartizată unităților școlare în funcție de numărul elevilor și de necesarul de manuale. Anul trecut, bugetul pentru manuale a fost de 641192 lei, cu peste 60% mai mare față de anul anterior (2009), din această sumă putând fi tipărite sau retipărite peste 170000 de manuale școlare. Distribuirea manualelor se efectuează în funcție de comanda venită din partea școlilor, care întocmesc necesarul încă din primăvară. Având în vedere că anul școlar 2011-2012 va începe mai devreme, pe 12 septembrie, până la data de 9 septembrie toate manualele trebuie ridicate. Conform legii, inspectoratul școlar are obligația de a asigura manuale până în clasa a X-a inclusiv, pentru toate disciplinele, și să îmbunătățească anual stocul. Așa cum se întâmplă an de an, nu toți elevii vor avea parte de manuale noi, o parte din manualele nou achiziționate fiind folosite pentru a le înlocui pe cele deteriorate și pierdute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: