În această lună, la Amara

Șase cadre didactice membre AESV participă la Congresul Învățătorilor

Șase cadre didactice membre ale Asociației Educatorilor Suceveni participă anul acesta la cel de-al 32-lea Congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România și la Conferința Asociației Mentorilor de Dezvoltare Organizată, la Amara, în perioada 25-28 august.
 

Sunt 5 învățătoare de la școlile generale din Salcea, Adâncata, Pătrăuți, școlile Nr. 2 Fălticeni și Nr. 8 Suceava, și o educatoare de la Grădinița cu Program Prelungit “A,B,C” Suceava. Congresul învățătorilor este o manifestare anuală la care au participat, în anii trecuți, fiind așteptați și anul acesta, președintele României, Ministrul Educației, Președintele Academiei Române, foști miniștri ai educației, președinți ai partidelor parlamentare, parlamentari, europarlamentari, reprezentanți ai autorităților locale, personalități ale vieții publice și din domeniul culturii, rectori, inspectori școlari, lideri sindicali, furnizori de carte școlară și material didactic. Nu vor lipsi nici anul acesta zeci de cadre didactice de etnie română din Ungaria, Transcarpatia, Nordul Bucovinei, Sudul Basarabiei, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc-Morava, Banatul Sârbesc, care „apără în comunitățile lor frontierele limbii române”, promit organizatorii. Vor fi invitați și „înalți demnitari din Republica Moldova”, având în vedere că la Chișinău s-a desfășurat deja în 25 iunie Congresul Asociației Generale a Învățătorilor din România – filiala Republica Moldova. Congresul își propune dezbaterea problemelor educației, dezvoltarea profesională prin cursurile de formare susținute de personalități din domeniul științelor educației și constituirea departamentelor și echipelor pentru diferitele proiecte educaționale internaționale, naționale și regionale. La ediția de anul trecut a congresului au fost peste 1300 participanți, numai 500 din Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: