Cheltuielile pentru funcționarea Primăriei înghit 80% din buget

➢ Doar o cincime din buget este alocată dezvoltării, Legea finanțelor publice prevăzând că respectivele cheltuieli pot fi efectuate doar în limita disponibilului
 

Primaria Suceava

Gradul de colectare a veniturilor la bugetul local sucevean a fost, în semestrul întâi al anului 2011, de 84,57% din totalul programat. Așa se arată în raportul privind aprobarea execuției bugetare, votat de consilierii municipali în ședința de ieri a deliberativului, în care se precizează că, față de estimări, cheltuielile au avut realizări de 74,4%. În totalul acestora din urmă, din cauza alocărilor mari pentru personal, o pondere importantă, de 36,88%, o deține Învățământul, urmat de capitolul Combustibil și energie -14,85% și cel de Transporturi -11,55% (motivat de intervențiile la străzi). De remarcat este faptul că 79% din buget se duce pe cheltuieli de funcționare, în timp ce secțiunea de dezvoltare se alge cu restul de 21%. Această repartizare este urmare a ultimelor modificări ale Legii finanțelor publice potrivit cărora, pe parcursul execuției bugetare, ordonatorii de credite au obligația de a asigura cu precădere cheltuielile de funcționare, cele pentru dezvoltare putând fi efectuate doar în limita disponibilului. Chiar și așa, în primele 6 luni ale anului în curs, la secțiunea funcționare a bugetului local s-a înregistrat un deficit important, cheltuielile fiind mai mari cu peste 5 milioane de lei în raport cu încasările. „În perioada următoare trebuie să ne concentrăm cu precădere atenția asupra achitării plăților restante, astfel încât la sfârșitul anului 2011 acestea să fie zero, așa cum prevede Legea finanțelor publice”, se subliniază în raportul la proiectul de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuție bugetară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: