Sucevenii din preajma șantierului parcărilor subterane mai scapă de praf și zgomot

Cei care locuiesc în preajma celor două amplasamente ale parcărilor subterane în curs de amenajare sunt „amenințați“ că vor scăpa de o parte din disconfortul provocat de lucrări.
 

Viceprimarul Viorel Seredenciuc spune că la parcarea numărul 1 se va trece la turnarea „pardoselii”, iar la parcarea numărul 2 săpăturile se apropie de final, situație în care atât zgomotul, cât și praful provocate de utilaje se vor diminua în mod considerabil. Seredenciuc crede că dacă ritmul intervențiilor se va menține, în acest an, viitoarele parcări subterane vor avea zidurile laterale deja ridicate. „Sperăm ca săptămâna viitoare să putem turna radierul, adică platforma de fund a parcajului numărul 1. Este o fază foarte importantă, după aplicarea căreia disconfortul din zonă, mai ales cel provocat de praf și zgomot, va fi mult mai mic. Urmează ca, pe măsură ce constructorul avansează cu lucrările, să fie ridicați și pereții laterali, astfel încât, până la sfârșitul toamnei, cele două locații ale parcării să fie închise. Lucrările urmează a fi extinse la parcajul numărul 2, unde săpăturile se apropie de final”, explică viceprimarul. Cele două sectoare pentru parcări subterane sunt prevăzute a avea 108 locuri și, respectiv, 55 de locuri, execuția, inclusiv cea de la străzi și traseele pietonale, desfășurându-se într-un interval de 33 luni. Reamintim, proiectul este finanțat prin POR, valoarea totală a acestuia fiind de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă. Lucrările de amenajare au fost câștigate la licitație de firma suceveană General Construct.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: