“Da !” pentru modernizarea aerogării sucevene

Aeroportul Suceava se bate cu cele din Iași și Bacău

> … Dar, potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, Suceava este primul județ din Moldova care a depus un proiect de modernizare
 

“Am mai făcut un pas pentru modernizarea Aeroportului «Ștefan cel Mare» de la Suceava. Lupta mea este de mult timp pentru modernizarea acestei aerogări, am căutat permanent investitori pentru inițierea unui parteneriat public-privat sau alte forme de finanțare, dar din păcate sunt foarte multe aeroporturi și nu sunt ușor de găsit fonduri” a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. Declarațiile șefului administrației publice județene vin după ce membrii deliberativului, întruniți în ședință ordinară, și-au dat acordul în unanimitate pentru derularea proiectului de modernizare a aerogării sucevene. Conform autorităților județene, urmează să fie făcute lucrări la sistemul de balizaj și la cel de navigație la pistă și va fi construit un nou turn, valoarea proiectului care va fi realizat prin POS Transporturi fiind de 38 de milioane de euro. În același timp soluția de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2460 metri și lățimea de 45 de metri. “În ce privește finanțarea proiectului, este vorba de 70% fonduri europene, iar restul de 30% trebuie acoperite de la bugetul de stat și județean. Consiliul Județean va depune în continuare toate eforturile necesare, pentru că în privința modernizării aeroporturilor este o concurență foarte mare, iar noi ne luptăm cu județele Iași și Bacău. Dar, din câte știu, suntem primul județ din Moldova care a depus un astfel de proiect”, a mai adăugat Gheorghe Flutur. Prin modernizarea aeroportului se așteaptă creșterea economică a zonei, exploatarea la adevărata valoare a potențialului turistic de care dispune Bucovina, precum și dezvoltarea mediului de afaceri prin punerea în valoare a Centrului Economic și de Afaceri Bucovina, situat în vecinătatea aeroportului. CJ Suceava a decis ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al județului Suceava, care au fost predate în administrare Regiei Autonome “Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava”, să se exercite pe durata existenței Aeroportului “Ștefan cel Mare” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: