PSD Suceava 2020

Sprijin financiar în cazul disponibilizărilor cu un impact semnificativ asupra economiei locale

> Banii europeni sunt pentru căutarea unei slujbe, reorientarea profesională sau pentru participarea la activități de formare
 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava îi informează pe angajatori despre serviciile personalizate pentru reintegrarea în muncă a salariaților disponibilizați colectiv. Este vorba despre posibilitatea accesării de finanțare din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) în scopul aplicării unui ansamblu de măsuri active destinate reintegrării pe piața muncii. Directorul executiv al AJOFM, Aurelia Focșa, exemplifică, în acest sens, asistența pentru căutarea unei slujbe; reorientarea profesională și dobândirea de competențe în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicării; promovarea antreprenoriatului; acordarea de alocații pe durată limitată în vederea căutării unui loc de muncă sau pentru participarea la activități de formare profesională continuă, precum și măsuri de stimulare a lucrătorilor defavorizați sau care au o anumită vârstă, în vederea revenirii pe piața muncii. Aflăm că, facilitățile respective vizează toate sectoarele de activitate ale județului, condițiile de accesare a FEAG fiind, în primul rând, concedierea a cel puțin 500 de salariați ai unei întreprinderi într-o perioadă de 4 luni, inclusiv lucrătorii concediați de furnizorii sau producătorii din aval ai întreprinderii în cauză. De asemenea, eligibilă este disponibilizarea a minim 500 de angajați într-o perioadă de 9 luni, în special din întreprinderi mici și mijlocii. Totodată, în calcul sunt luate și disponibilizările de personal care au un impact semnificativ asupra ocupării și asupra economiei locale. „Angajatorii care sunt în situația demarării unui program de disponibilizări colective, cu întrunirea criteriilor de eligibilitate de mai sus, vor fi evaluați de ANOFM în vederea accesării măsurilor active finanțate din FEAG”, declară directorul executiv al AJOFM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: