PSD Suceava 2020

Înscrieri pentru sesiunea a doua a bacalaureatului:

Număr dublu de candidați față de anul trecut

> Candidații înscriși sunt mai numeroși decât cei respinși în prima sesiune, deoarece la examenul din august participă și absolvenți de liceu picați la sesiuni din anii anteriori
 

Pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris 2467 de candidați din județul Suceava, număr dublu față de anul trecut (1229). Afluența candidaților este explicabilă având în vedere că rezultatele înregistrate la prima sesiune de anul acesta au fost mult mai slabe, indicele de promovare fiind cu aproximativ 20% mai mic față de anul precedent. Numărul de înscriși în a doua sesiune este mai mare decât cel al candidaților respinși la prima: sunt 45 candidați în plus, probabil absolvenți din ani anteriori. Candidații vor avea așadar încă o șansă în sesiunea din perioada 22 august-7 septembrie, mai puțin cei 5 absolvenți respinși pentru tentativă de fraudă, care nu mai au dreptul să susțină examenul două sesiuni de-acum încolo. Reamintim că din cei 7147 de candidați prezenți la prima sesiune, 4735 au fost declarați, în total, admiși după reevaluarea lucrărilor contestate, înainte de contestații fiind admiși 4653. În perioada 22-23 august este programată proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 22-24 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 23 și 24 august – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Proba de evaluare a competențelor digitale este programată în perioada 25-26 august. Urmează, pe 29 august, proba scrisă la limba și literatura română, pe 30 august – limba și literatura maternă, apoi proba obligatorie a profilului, pe 31 august, și proba la alegere a profilului și a specializării, pe 2 septembrie. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 septembrie, zi în care se vor depune și contestațiile, între orele 16-20. Contestațiile vor fi rezolvate pe 5-6 septembrie. Pe 7 septembrie urmează a fi afișate rezultatele finale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: