Șomerii nu mai vor să devină operator pe calculator

➢ În prima jumătate a acestui an, cei mai mulți cursanți au optat pentru meseriile de coafor și bucătar
În cursul anului 2011, 616 șomeri din județul Suceava au ales să se înscrie la unul dintre cursurile organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.
 

Aurelia Focșa, directorul executiv al instituției anunță că, în majoritate – respectiv 408 – cursanții sunt beneficiari ai indemnizației de șomaj, 343 dintre ei fiind femei. Cei mai mulți dintre cei interesați au urmat cursuri de calificare și recalificare, iar 83 au optat pentru un curs de inițiere. Ponderea cea mai mare în numărul cursanților o au persoanele rezidente în mediul rural (58%), iar pe categorii de vârstă, mai mult de jumătate (51,2%) sunt tineri în vârstă de sub 25 de ani. Conform datelor amintite, cei mai puțini “abonați” la cursurile AJOFM au vârsta peste 45 ani (10%). „În prima jumătate a acestui an, cei mai mulți cursanți au optat pentru calificarea în meseriile de coafor și bucătar, cursul de operator calculator, preferat de majoritatea șomerilor în anii precedenți, ajungând al treilea în ordinea descrescătoare a numărului de participanți”, declară directorul executiv al AJOFM, Aurelia Focșa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: