Înșelăciune prin SMS

Un oltean promitea premii în euro și încasa comisioane în lei

Polițiștii din cadrul IPJ Suceava au desfășurat ieri o acțiune în comun cu lucrătorii Penitenciarului Craiova, ce a avut ca scop descoperirea și ridicarea unor telefoane mobile folosite pentru desfășurarea de activități ilegale.
 

Cu această ocazie – ne informează IPJ Suceava – au fost percheziționate 36 de persoane private de libertate și au fost ridicate 6 telefoane mobile (unul fiind cel utilizat la comiterea unei înșelăciuni, cu victima din județul nostru). Activitățile au fost desfășurate de polițiști ca urmare a unei sesizări depuse pe 06.06.2011 de M. Elena, de 28 ani, din comuna Baia, care reclama că a fost înșelată cu suma de 2400 lei. „În fapt s-a stabilit că partea vătămată a fost anunțată printr-un mesaj tip SMS despre câștigarea unui premiu în valoare de 10.000 euro și o plasmă TV. Totodată, tinerei i s-a solicitat transferarea sumei de 2400 lei reprezentând taxe și comisioane”, ni s-a precizat. În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat suspectul de comiterea faptei ca fiind D. Victor, de 37 ani, din județul Olt, ce execută în Penitenciarul Craiova o pedeapsă privativă de libertate pentru furt. Totodată, a fost documentată și comiterea unei fapte cu același mod de operare a cărei victimă a fost un bărbat din localitatea Slatina, județul Olt, care a fost prejudiciat cu suma de 3200 lei. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: