Bătăi în serie la sfârșit de săptămână

> Dreptate împărțită cu pumnul între localnici mai treji sau mai beți din Horodnic de Sus, Arbore și Frătăuții Vechi
Trei cazuri de “loviri sau alte violențe” au apărut în atenția polițiștilor sâmbătă, 9 iulie. Consumul de alcool este principalul catalizator în aceste conflicte “rezolvate” de unii indivizi cu pumnul.
 

Polițiștii din Horodnic de Sus au fost chemați sâmbătă seara, după ora 20, la ceea ce s-a anunțat a fi o tâlhărie. Dar nu asta se întâmplase. Vasilică N., de 35 de ani, din Stânca – Botoșani, ce locuiește cu concubina, fără forme legale, în Horodnic, a plecat pe la ora 20 la un magazin, după cumpărături. Aici a dat peste Romică Z., de 25 de ani, căruia îi datora niște bani. Unul își voia banii înapoi, celălalt nu i-a dat, așa că datornicul s-a ales cu doi pumni zdraveni în figură. I-au despărțit oamenii din jurul lor și i-au trimis pe fiecare la casa lui. Vasilică N. a reclamat pumnii încasați, dar și faptul că cel care l-a lovit i-ar fi luat telefonul mobil, fapt neconfirmat însă de martori. Romică Z. este cercetat pentru loviri sau alte violențe. De aceeași infracțiune este cercetat și Valentin R., de 23 de ani, din Arbore. Beat deja, sâmbătă, pe la ora 21, el l-a acostat pe drum pe Adrian J., de 24 de ani, consătean. Voia de la acesta 2 lei, pentru o bere. Adrian a zis “n-am bani” și a plecat mai departe. După câteva secunde s-a trezit însă lovit în cap de cel de care tocmai se despărțise. Tânărul lovit a căzut și s-a lovit de asfalt, ajungând, pentru îngrijiri medicale, la spital. În noaptea de 9 spre 10 iulie, în jurul orei 2.40, a fost rândul polițiștilor din Frătăuții Vechi să intervină. Un tânăr din Rădăuți, Alexandru M., de 21 de ani, reclamase că a fost bătut și tâlhărit de două lanțuri și două brățări, în fața unei discoteci din Frătăuți. Din cercetări a rezultat că rădăuțeanul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a creat scandal în discotecă și a fost scos afară de agentul de pază. În fața discotecii, Adrian B., de 25 de ani, din Frătăuții Noi, l-a lovit, acesta spunând însă că nu i-a luat scandalagiului nicio bijuterie. Același lucru l-au declarat și martorii, astfel că situația este cercetată de polițiști tot ca o infracțiune de “loviri sau alte violențe”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: