Un banc prost

La război, ca la război… Iar la Bac-ul din acest an, chiar ca la război. Acum se numără victimele de pe câmpul de luptă, se aruncă vinovățiile pentru înfrângere (dacă e vorba despre înfrângere), se caută vinovați, se atribuie laude victorioșilor (dacă este vorba despre izbândă). Desigur, mai mult sau mai puțin (conform mediilor), cei de-au scăpat dincolo de linie sunt victorioși. (Iar dintre ei, e de necontestat că cei 65 de absolvenți de 10 sunt cei mai merituoși!)
 

L.D. CLEMENT

Victorios se arată și ministrul Bac-ului, care, scrutând peste câmpul de măcel, zice că aceasta ar fi fiind „prima dată când elevii de liceu și-au câștigat diploma de absolvire prin muncă”. Nu pricep însă de ce nu înțeleg până la capăt adevărul lui. Și nici satisfacția lui. Poate pentru că iată, din acest moment, mă găsesc în fața domniei sale ca un individ care nu și-a câștigat diploma prin muncă. (Doar așa spune! Norocul său că, la finele clasei a XI-a, s-a transferat de la un liceu timișorean la unul din Franța – dar care nu apare menționat în CV!) Adică prin ce mi-oi fi „câștigat-o”? Prin lene, hoție, prostie…? A mea, a altora?! Trag nădejde să priceapă ceilalți, deștepții și muncitorii (așadar cei care muncesc pentru o diplomă!), pentru toți muritorii de rând. Niște concluzii trebuie evidențiate, așa, simplu, cum iese uleiul pe apă. Că un banc cu un țăran care să iasă voios pe uliță lăudându-se că i s-a mănat jumătate din recoltă, că i s-au îmbolnăvit oile și-au scăpat berbecii, iar că din trei vite doar una e lăptătoare încă n-a ieșit. Iar de-a ieși, ar fi din capul locului prost. Totuși, copiii ăia au intrat în licee să-nvețe ceva, nu ca să ne mirăm noi acum cât de neșcoliți sunt!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: