Sensul bunei coordonări a activității sanitar-veterinare

„Apărare” mai eficientă a sănătății animalelor și, implicit, a oamenilor

La finele săptămânii trecute s-au desfășurat lucrările Consiliului Național al Colegiului Medicilor Veterinari din România, manifestare găzduită, în premieră, pe meleagurile bucovinene, la Complexul turistic „Casa Elena” din Voroneț.
 

Întrunirea s-a bucurat de participarea președinților și secretarilor consiliilor județene ale Colegiului Medicilor Veterinari din România, ai Biroului Executiv al Consiliului Național al structurii, inclusiv de participarea președintelui acesteia din urmă, conf. univ. dr. Viorel Andronie. Potrivit dr. Petrea Dulgheru, președintele Colegiului Județean al Medicilor Veterinari Suceava, director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, invitat de onoare a fost președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. În deschiderea lucrărilor, șeful administrației județene a accentuat asupra importanței zootehniei din județul Suceava, amintind de perioada ministeriatului său la agricultură și de colaborarea cu medicii veterinari, în special la stingerea focarelor de gripă aviară. În prezența celor 83 de invitați, în prima parte a lucrărilor, a fost dezbătut programul strategic, actualități și perspective ale acestuia, iar în a doua parte s-au analizat proiectele de hotărâre privind concursul de atestare a gradului profesional de medic veterinar; aprobarea ghidului de eutanasiere la animale; organizarea teritorială a Colegiului Medicilor Veterinari, precum și alte diverse probleme administrative. „Concluzia a fost că o coordonare mai bună a activității sanitare veterinare are ca rezultat apărarea eficientă a sănătății animalelor, implicit a oamenilor”, a declarat președintele Colegiului Județean al Medicilor Veterinari, dr. Petrea Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: