Lunar, în Suceava

Peste 1 milion de lei se fac praf la măturatul străzilor și gestionarea gunoiului

> „Eu, ca primar, nu-mi permit să fac din Suceava un nou Napoli, de aceea trebuie să facem tot posibilul să ne onorăm obligațiile către firma de salubritate”, declară edilul-șef Ion Lungu
 

Între 1 milion și 1,1 milioane de lei se duc lunar în municipiul Suceava pe măturatul străzilor și gestionarea gunoaielor. Din total, o importantă sumă, respectiv una cuprinsă între 400.000 și 500.000 de lei, este cheltuită pentru transportarea deșeurilor menajere pe rampa din municipiul Botoșani, primarul Ion Lungu menționând că, din cauza nefinalizării primei celule a depozitului ecologic de la Moara, factura va continua să fie la fel de mare. Discuția pe această temă a fost deschisă în recenta ședință a Consiliului Local, cu prilejul alocării a încă 250.000 de lei pentru achitarea datoriei către operatorul de salubritate Rosal Grup. „Din păcate, avem această mare problemă. Factura totală la salubritate este de 10-11 de miliarde de lei vechi lunar, dintre care 4,5 miliarde de lei vechi numai pentru transportarea gunoiului la Botoșani. La acest capitol nu avem buget asigurat până la sfârșitul anului, de aceea încercăm să-l alimentăm, în măsura în care mai prindem bani. Am sperat că la jumătatea acestui an nu vom mai fi nevoiți să ducem deșeurile la Botoșani, însă prima celulă a gropii de la Moara nu este gata”, relevă Lungu. Consilierul local PSD Ovidiu Donțu i-a reproșat edilului-șef că face cu prioritate plăți către Rosal Grup, în timp ce în municipiu există și alte domenii care au urgentă nevoie de bani. „Eu zic să renunțăm la prioritatea aceasta, pentru că sunt și alte lucruri de făcut în oraș. Sincer, poate mai bine ar fi să găsim soluții de a face economii la ceea ce înseamnă salubritate și să orientăm banii înspre domenii care ard”, a pus în vedere Donțu, criticând și modul în care sunt măturate străzile. Lungu a evidențiat că nu vrea ca Suceava să ajungă un nou Napoli, subliniind că „de câți bani se dau, de atâția se mătură”. Primarul a mai arătat că foarte mulți suceveni vin în audiențe și cer scutirea de la plata taxei de la salubritate. „Eu, ca primar, nu-mi permit să fac din Suceava un nou Napoli, de aceea trebuie să facem tot posibilul să ne onorăm obligațiile către firma de salubritate. Însă, din nefericire, foarte multă lume se eschivează de la achitarea taxei de ecologizare. Nu vor să plătească cei care lucrează în străinătate, pensionarii care stau și la țară, cât și elevii și studenții care învață în Suceava”, explică primarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: