Meniul zilei

În urmă cu un an, încă dinainte de apariția legii, firmele de asigurări anunțau – în căutare de noi agenți – campania ce avea să urmeze ca pe o mare afacere. Acum mai sunt vreo două săptămâni până la termenul la care toate locuințele trebuie să fie acoperite de o asigurare obligatorie. Iar cei care nu și-au încheiat-o (într-o vreme, unii au fost grăbiți și de confuzia asupra datelor până la care urma a se face asigurarea) caută s-o facă și pe asta. Dacă trebuie!… Trebuie și, fără îndoială (Doamne ferește!) poate fi întrucâtva utilă. Numai că, pe alocuri, asigurările de 10 și 20 euro deja s-au terminat!
 

L.D. CLEMENT

Ca și cum… ar fi fost în număr insuficient, drept care primii veniți au fost primii serviți. A, nu fiți îngrijorați, dacă doriți o asigurare de 20 de euro, vi se pot oferi însă altele, încă mai acoperitoare, încă mai bune, numai că puțintel mai scumpe, ce costă (în funcție de cât de acoperitoare sunt) și aproape dublu. Dincolo de frica din sân care te mobilizează (frica de un dezastru, de o amendă), e ca și cum ai cere o ciorbă de legume, dar, fiindcă „s-a terminat”, ți se bagă pe gât, tocmai încropit, „meniul zilei”: o ciorbă de burtă, doi mititei și-o halbă de bere. Câștigi și mata un plin mai sățios, câștigă și restaurantul. Vestea bună e că nu toate „restaurantele” procedează astfel; mai sunt și dintre cele la care primești exact ce ai solicitat. Trebuie doar să ai timp și răbdare să le cauți!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: